HALLE - Praleen maakt alleen ambachtelijke chocolaterie

C21

HALLE - Praleen maakt alleen ambachtelijke chocolaterie

Editiepajot_halle_praleen_1_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_praleen_2_foto_merckx
 

Na een aanloopperiode van een drietal jaar in een kelder in Buizingen heeft Praleen ‘chocolates for happy people’, de stap naar Halle centrum gezet.
Chocolatier Praleen opent een ambachtelijke chocolaterie op 5 november op het nummer 32 van de Ninoofsesteenweg.

Al de chocoladeproducten worden met de hand gemaakt.
Zaakvoerder Marleen Van Volsem: “De volle smaak van echte chocolade (zonder toevoeging van plantaardige of dierlijke vetten ) staat bij ons centraal. Wij werken uitsluitend met Callebaut chocolade en maken uiteraard geen mix met minderwaardige chocolade. Goede boter, verse room en edele chocolade zijn onze belangrijkste ingrediënten”.

Pralines maken is een onophoudelijke zoektocht naar nieuwe smaken. Praleen is hier nog volop mee bezig. Naast een vast basisassortiment aan pralines zullen ook regelmatig nieuwigheden voorgesteld worden. De klassieke manon en de praliné zijn uiteraard niet weg te denken uit het aanbod . Zij passen hun assortiment aan naargelang het seizoen (sinterklaas, kerst en nieuw, Pasen ) en ze halen inspiratie uit continue bijscholing. Zo blijven ze op de hoogte van de nieuwe trends in de chocoladewereld.
 
Door het ‘open -atelier’ kan men kijken naar de vervaardiging van de pralines en de chocoladeartikels. Zij willen hiermee aantonen dat zij hun producten zelf maken en dat zij met uiterste zorg tewerk gaan.
 
Er is eveneens een kleine snuisterhoek in de zaak opgenomen waar een aantal ambachtelijke producten aangeboden worden. Zo hebben zij koffie, fijne koekjes,
confituur, honing, chocoladepasta, wijn en retro-snoepgoed (nougat, vliegende schotels~ smoelentrekkers, spekken,...) Dit lekkers past allemaal in een mooie geschenkmand die men zelf kan laten samenstellen.
 
Er is bovendïen aandacht besteed aan de afdeling ‘suikervrije producten’, zowel pralines, koekjes of chocopasta kan nu met een suikervervanger (maltitol) gemaakt worden.
 
Tevens ontvangen zij op afspraak groepen om hen nog beter kennis te laten maken met het bedrijf.
Marleen Van Volsem: “Voor ons is onze zaak onze broodwinning, maar in de eerste plaats en vooral een passie voor kwaliteit en smaakvolle producten.
 
Praleen gaat open vanaf 5 november op het nummer 32 van de Ninoofsesteenweg.
De openingsuren zijn: dinsdag tot vrijdag van 8 tot 18.30 uur en zaterdag van 8 tot 18 uur.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 nov 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief