HALLE - Colruyt stopt met de verkoop van gloeilampen

C21

HALLE - Colruyt stopt met de verkoop van gloeilampen

Colruyt_laagste_prijzen_

Colruyt stopt met de verkoop van gloeilampen en helpt zijn klanten om naar spaarlampen over te schakelen

Colruyt schakelt nu al volledig over op spaarlampen, en verkoopt dus geen gloeilampen meer. Daarmee neemt de distributeur uit Halle voorsprong op de wet, die vraagt om pas vanaf 2012 geen gloeilampen meer aan te bieden. Colruyt helpt zijn klanten bij die overschakeling met infofiches in de lampenafdeling, en moedigt hen aan met 10 % korting.- 

Uitgebreid aanbod

Colruyt stopt met de verkoop van gloeilampen. Om de overschakeling naar spaarlampen voor de consument makkelijker te maken, breidt Colruyt zijn assortiment spaarlampen uit. Vanaf nu vinden de klanten in hun Colruyt-winkel nog meer spaarlampen in verschillende vormen en maten, net als bij de gloeilampen: bollen, vlammen, spots ...

Informatie en Extra-kortingen

Daarnaast ondersteunt Colruyt zijn klanten ook in de winkel. Christophe Dehandschutter, directeur non-food bij Colruyt: "In de lampenafdeling zijn infofiches beschikbaar. Die geven concrete tips over hoe onze klant eenvoudig naar spaarlampen kan overschakelen. En er hangt een stappenplan om vlot de juiste spaarlamp te kiezen.

Bovendien geldt nu op onze spaarlampen een Extra-korting van 10 % boven op de laagste prijzen. Uw gloeilampen vervangen door spaarlampen, dat doet u dus het goedkoopst bij Colruyt."

Waarom overschakelen?

Door samen met Colruyt over te schakelen naar spaarlampen, zorgt de consument mee voor een beter leefmilieu. "Een spaarlamp verbruikt tot 5 keer minder energie dan een klassieke lamp", zegt Christophe Dehandschutter. "Een spaarlamp van 12 W geeft evenveel licht als een gloeilamp van 60 W. Bovendien gaat ze veel langer mee: van 6.000 tot 15.000 branduren, tegenover 1.000 uren voor een gloeilamp."

Daarnaast leveren spaarlampen ook een fikse besparing op. "Voor elke gloeilamp die wordt vervangen door een spaarlamp (op basis van een levensduur van 6.000 branduren), bespaart de consument gemiddeld ongeveer 83 euro."

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 nov 2009
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief