Nieuws van Olympic Essenbeek HALLE

C21

Nieuws van Olympic Essenbeek HALLE

Het_winnende_team_van_oeh_tim_pieter_jeroen
Het winnende team van OEH TIM PIETER JEROEN
 
Jeroen_geeft_wisselstok_door_aan_pieter_desmet
Schouderklopje_v_jeroen_aan_pieter
Winnend_team_met_tom_van_hooste
Het winnend team met Tom Van Hooste
 

 Vorige zondag werd het atletiekseizoen 2009-2010 op gang geschoten in Gent. Op de Gentse Blaarmeersen vond de 1ste van de 8 manches van de Cross-Cup plaats, nl met de Relays .

Bij de benjamins waren niet minder dan 4 ploegen ingeschreven ; de 1ste meisjesploeg bestaande uit Benamor Leyla – Loeckx Lara en Buscemi Romi eindigden op een 17de stek, de 2de ploeg met Baetens Kato – Dozinel Daphné en Borremans Lobke legden beslag op een 25ste pl.

Onze benjamins jongens lieten het niet aan hun hartje komen, De Bruycker Matthias – De Bruycker Maarten en Benamor Ilian kwamen als 10de over de eindstreep.

Het 2de OEH –team bestaande uit Piot Fabian – Paesmans Sebbe en De Vlieger Emile eindigden hun wedstrijd als 23ste.

Bij de pupillen meisjes scoorden onze enige meisjesploeg, 2 benjamins en 1 pupil goed, Dozinel Lynn – Van Nimmen Luna en Mees Fiebe eindigden op plaats 27.

Met niet minder dan 3 ploegen verscheen OEH aan de start bij de pupillen jongens. Het team bestaande uit De Bruycker Maxime – Bras Tuur en Jonathan Sacoor eindigden op een 13de plaats, De Winter Aeron – Denijs Jean-Baptiste en Verbist Luka legden beslag op een 28ste pl en tot slot het 3de team met Uwents Thomas – Uwents Maarten en Paesmans Kobe eindigde op de 34ste plaats. Na de pupillen verschenen onze miniemenploegen aan  de start.

Degreve Robin – Martin Ines en Benamor Nesrine wisten beslag te leggen op een 15de stek; Bellemans Jana – Gosselé Willemien en Carlier Bo eindigden op een 25ste pl.

Bij de miniemen jongens stond Lories Tijs – Vervondel Robbe en Sicz Thibault aan de start, zij finishsten als 14de , Baetens Robbe – François Michiel en Ghyselings Maxime kwamen als 38ste over de eindlijn.

Na de jeugdreeksen verschenen de cadetten aan de start, zij moesten een grote afstand afleggen dan de voorgaande .

Startloopster Ellen François – Willemze Elza en Scaunet Vanessa dienden 1000-800-1500m af te leggen, zij finishsten als 18de.

Onze cadetten mannenploeg deed het anders verre van slecht; startloper Eylenbosch Arno – Michiel Querton en slotloper Daan Van Diest liepen een knappe relays en Daan kon toch nog van de opgelopen achterstand op de voorliggende ploegen ophalen.  Zij finishsten als 5de wat een zéér knap resultaat was.

Onze scholieren ploeg bij de Ladies, deed het evengoed als de voorgaande  cadettenploeg bij de heren, zij eindigden eveneens op een 5de stek.

Na de scholieren ploegen, was het de beurt aan de specialisten ; bij de seniores dames kon OEH spijtig genoeg geen ploeg opstellen ; bij de mannen daarentegen waren we vertegenwoordigd met maar liefst 3 teams.

Het 1ste team bestond uit startloper Tim Luyckx, die met een ingetapte knie aan de start kwam met een kleine blessure.Tim kende een minder goede start, had één moeilijk strook, de zandbak aan het strand van de Blaarmeersen, maar wist de estafettestok toch door te geven aan Jeroen D’Hoedt in ongeveer 6de stelling.  Jeroen remonteerde sterk van plaats zes in een mum van tijd naar de kop van de wedstrijd. Mannen als Kim Ruell zagen Jeroen naderen maar moesten passen, zo’n sterke wedstrijd liep hij als 1ste jaars belofte bij de senioren.

In de 2de ronde wist Jeroen zijn voorsprong zo danig uit te breiden dat hij Pieter Desmet met enkele geruststellende woordjes het veld kon insturen.  Pieter moest het gewoon afmaken en zorgen dat hij de zege niet meer uit handen gaf.  Met enige voorsprong op het 2de team staken de Luupers van OEH de overwinning op zak. Proficiat mannen !.

Het 2de team met startloper Stijn Boon, gaf de wisselstok door rond de 8ste positie aan Sander D’Hoedt, die probeerde wel maar moest toch wat terrein prijs geven op de concurrentie.  Slotloper en nieuwkomer Jonas Sergooris , klaarde de klus en kwam uiteindelijk als 17de over de einstreep.

De 3de ploeg bestaande uit Tim Moriau – Gert Van Schuerbeeck en slotloper Kenny Deneyer finishsten als 34sten op 75 teams.

Bij de juniors mannen was er nog een 31ste pl voor Goedefroot Dimitri – Goedefroot Jonathan en slotloper Jan Cornelis.

Onze enige masterploeg bij de mannen, Querton Danny – D’Hoedt Jan en Basteleus Peter eindigden hun wedstrijd als 26ste.

Volgend weekend mogen de kleinsten het rustig houden en opbouwen naar hun volgende wedstrijd nl op 14/11 te Braine L’Alleud .

Vanaf de categorie Cadetten mogen ze zaterdag deelnemen aan de Cross van Opwijk in Nijverseel of aan de Nationale Veldloop  Schaal De Booser in Gent. We hopen u enkele knappe resultaten te kunnen meedelen volgende week zondag..

Vrijdagavond werden de Halse Sportkampioenen dan gehuldigd in de Raadszaal van het Stadhuis in Halle.  Zaterdagochtend vertrokken twee OEH- atleten op stage met de VAL & BOIC naar Vittel om hun conditie bij te werken en scherper te stellen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 nov 2009
Johanna Meesschaert
Johanna Meesschaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief