HALLE - Postpunt op Sint-Rochus is open vanaf 5 november

C21

HALLE - Postpunt op Sint-Rochus is open vanaf 5 november

Editiepajot_halle_postpunt_foto_merckx
Het nieuwe Postpunt. - Foto Felix Merckx
 

Sinds de sluiting van het postkantoor op de Sint-Rochusstraat moesten de mensen uit Essenbeek en Sint-Rochus naar het postpunt in de Halse Basiliekstraat of het hoofdpostkantoor aan de Theunckensstraat voor hun postverrichtingen.

Protest tegen deze verre verplaatsingen bleef niet uit. Na een protestbrief zette de Post en het stadsbestuur zich rond de tafel en het resultaat is dat op donderdag 5 november een nieuw postpunt opent in den Hodé op de Nijvelsesteenweg 116.
 
Grootwarenhuis Hode had al zijn kandidatuur gesteld voor het openhouden van een Postpunt zodra de post er mee gestart is vier jaar geleden. Met de sluiting van het postkantoor op Sint-Rochus heeft Hode zijn aanvraag vernieuwd.
 
Christian Houssiaux van Hode: “Wij hebben hier een ruime parking, liggen dicht bij Essenbeek, Rodenem en de Sint-Rochuswijk, zodat er hier cliënteel voorhanden is. Ook hebben wij onze openingsuren aangepast. Wij zijn nu open van 8.30 tot 18.30 uur zonder onderbreking”.
 
Het postkantoor op Sint-Rochus sloot op 23 februari Het postpunt, dat de post op Sint-Rochus moest vervangen lag in de Basiliekstraat in Halle-centrum en dus op grote afstand van de wijken Essenbeek en Sint-Rochus. Heel wat inwoners van de beide gehuchten protesteerden hiertegen bij het stadsbestuur en op 17 maart werd door de stad een protestbrief gestuurd naar De Post
 
De senioren kloegen vooral de afstand tot het PostPunt in de Basiliekstraat aan.
Eerder waren ook al de kantoren van Buizingen en Lembeek gesloten. Dit betekende dat bijna 36.000 inwoners aangewezen waren op slechts één postkantoor, het hoofdkantoor aan de Theunckensstraat. De toestand daar had lange wachtrijen en een verslechterde dienstverlening tot gevolg
 
Naar aanleiding van een gesprek eind april tussen De Post en het stadsbestuur over de aangehaalde argumenten besliste De Post om toch een bijkomend PostPunt in de wijk Sint-Rochus in te richten.
 
Het was voorzien voor augustus, maar uiteindelijk is het nu begin november geworden. Deze vertraging komt door de verlofperiode en daardoor de vorming in augustus niet kon worden gegeven.
 
Een vervangend PostPunt voorziet in de meeste verrichtingen van De Post zoals nationaal en internationaal frankeeradvies, verkoop van postzegels, afgifte en ophaling van aangetekende zendingen en pakjes en stortingen van bedragen tot € 300 voor bijvoorbeeld betaling van facturen
 
De sluiting van het postkantoor op St. Rochus kaderde in de reorganisatie die De Post doorvoert in haar postkantorennetwerk.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 nov 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief