Na 10 jaar terug schaatsplezier in HALLE

C21

Na 10 jaar terug schaatsplezier in HALLE

Editiepajot_halle_ijspiste_foto_felix_merckx
Zij zorgen er voor dat er terug een ijspiste komt in Halle. (Foto Felix Merckx)
 

Na 10 jaar beleeft Halte opnieuw ijsplezier tijdens de eindejaarsperiode. Het Centrummanagement (CEMA), de Sportdienst van de Stad Halle en Toerisme Halte vzw halen dit jaar opnieuw een heuse ijspiste naar Halle. Van 11 december 2009 tot en met 3 januari 2010 kan er geschaatst worden op een ijsbaan van 600 m2 op het Stationsplein.

De bedoeling van dit alles is zoveel mogelijk volk naar Halle te halen tijdens de eindejaarsperiode. De ijspiste heeft een capaciteit van 250 schaatsers per uur.
 
Er zal naar hartelust geschaatst kunnen worden op de overdekte schaatsbaan. In de resto-zone zullen de schaatsers en de toeschouwers een hapje kunnen eten. Op vrijdag 11 december wordt de ijsbaan officieel geopend voor het publiek. Tijdens de weekends wordt er een goed gevuld animatieprogramma voorzien met namen als Wim Soutaer, Paul Severs, Yves Segers, Pipo en Pipette voor de kleintjes en een heus schaatsoptreden van Kevin Van Der Perren!
De openingsuren van de piste zijn:
Maandag tot zondag van 10u tot 21 u45.
Laatste toegang tot de ijspiste is om 21 uur.
Uitzonderingen:
Donderdag 24 december van l0u tot 16u.
Donderdag 31 december van l0u tot 16u.
De resto-zone is doorlopend open samen met de ijspiste. De keuken sluit ten laatste om 21 u.
 
Om de rust van de omwonenden niet te verstoren, zal de ijspiste dagelijks sluiten om 22 uur
 
Prijs per schaatsbeurt = 5 euro per persoon. Ter plaatse te betalen.
 
ARRANGEMENTEN
In samenwerking met de Middenstandsraad is er een pakket uitgewerkt voor de Halse handelaars die lid zijn van een Handelaarsvereniging.
Zij kunnen aan een voordelig tarief schaatsbeurten kopen dewelke ze aan hun goede klanten kunnen uitdelen tijdens de kerstperiode.
 
Met de hele klas gezellig op het ijs? Geen probleem!
Scholen kunnen hier aan een zeer voordelig tarief schaatsen. Dit tarief is enkel geldig voor reserveringen tijdens de schooluren, niet op woensdagmiddag. Begeleiders zijn gratis. De kinderen betalen 4 euro
 
Scholen kunnen, indien zij dit wensen, een schaatsleerkracht inhuren voor leerlingen die weinig tot niet kunnen schaatsen. Deze leerkracht zal de leerlingen dan op weg helpen met de eerste schaatspassen op de ijspiste. Het inhuren van de schaatsleerkracht bedraagt 20 euro per uur.
 
Groepen vanaf 20 personen kunnen genieten van een voordeelprijs.
Reserveren voor bovenstaande arrangementen kan via de website of in het Toerismekantoor van Halle (Grote Markt 1 - bus 1, 1500 Halle - tel: 02/356.42.59)
 
SPORTDEMONSTRATIES
 
Gedurende de opening van de ijspiste worden er ook sportdemonstraties georganiseerd
Curling is een uitdagende precisiesport die lijkt op bowls, petanque en bocce, maar op ijs wordt gespeeld met zware stenen in plaats van metalen (of plastic) ballen.
Tijdens de kerstvakantie zullen er 2 tot 3 initiaties curling worden gegeven. De inschrijvingen per initiatie zullen beperkt worden tot 20 personen. Deelnemers moeten minstens 14 jaar oud zijn. De initiatiereeks duurt 2 uur en zal steeds plaatsvinden van 10u tot 12u. De exacte data en inschrijvingsmodaliteiten zullen later nog worden meegedeeld
 
Elke zondag zal er kleuterschaatsen worden georganiseerd van 10 tot 12u voor kleuters tot 6 jaar mits begeleiding door één ouder. De inschrijvingen per sessie worden beperkt tot 25 kleuters. De inschrijvingsmodaliteiten zullen later nog worden meegedeeld.
 
De sportdienst wenst in samenwerking met de dienst sociale projecten ook wekelijks een uurtje schaatsplezier aan te bieden voor personen met een handicap. Meer informatie kunt u in een latere fase ook op de website terug vinden.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 dec 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 10 jun 2024
Marc Sluys | 09 jun 2024
Marc Sluys | 07 jun 2024

archief