HALLE vraagt tussenkomst Rampenfonds voor overstromingen van 7 oktober

C21

HALLE vraagt tussenkomst Rampenfonds voor overstromingen van 7 oktober

Stadhuis_halle
Foto Felix Merckx

De stad Halle heeft aan de Provinciegouverneur gevraagd de procedure op te starten om de wateroverlast ten gevolge van de zware onweders van woensdag 7 oktober 2009 te laten erkennen als algemene ramp.

Sinds 1 maart 2007 is in alle woningverzekeringspolissen (brand - eenvoudige risico's) verplicht de dekking tegen de meest voorkomende natuurrampen zoals overstromingen opgenomen.
Personen die schade hebben geleden als gevolg van de hevige onweders en regenval op 7 oktober 2009 dienen in eerste instantie de eigen verzekeringsmaatschappij te raadplegen om na te gaan of zij gaan tussenkomen in de geleden schade.
 
Slechts in uitzonderlijke gevallen komt het Rampenfonds nog tussen. Dit is onder meer het geval wanneer betrokkenen zich geen brandverzekering kunnen veroorloven. Het gaat onder meer om mensen met een leefloon en andere vormen van uitkering. Er is een attest van het OCMW vereist.
Bij het indienen van een aanvraag voor tegemoetkoming via het Rampenfonds dient men er rekening mee te houden dat niet alles vergoedbaar is.
Luxegoederen, hobbymateriaal en gestockeerde goederen worden niet vergoed (gestockeerde goederen zijn goederen die niet aangewend worden voor dagelijks gebruik). Het Rampenfonds komt evenmin tussen voor het opvangen van de franchise van de verzekeringspolis.
 
Indien Halle bij Koninklijk Besluit erkend wordt als rampgebied als gevolg van de zware onweders van 7 oktober ll., zal de bevolking hiervan ingelicht worden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 nov 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief