HALLE - H. Hart&College wint de integratieprijs

C21

HALLE - H. Hart&College wint de integratieprijs

Editiepajot_halle_integratieprijs_1_foto_merckx
Lydia Vandenbosch, coördinator 1ste graad H. Hart&College en Hilde Jamaels, coördinator deeltijds onderwijs mochten de geldprijzen in ontvangst nemen. (Foto Felix Merckx)
 
Editiepajot_halle_integratieprijs_2_foto_merckx
Veel volk op het podium voor de uitreiking van de integratieprijs. (Foto Felix Merckx)
 

De stad Halle en de Halse integratieraad trachten lokale initiatieven ter bevordering van de integratie van etnisch — culturele minderheden te stimuleren en riep daarvoor zes jaar geleden de integratieprijs in het leven.
De integratieprijs dit jaar ging naar het project van het H. Hart&College Halle

Vier projecten werden ingediend.
Don Bosco Technisch instutuut 1 ste graad had een project ingediend genaamd “Hakuna Matata”. Dit project hield een multiculturele themaweek in waarbij er uitgegaan werd van de verschillende nationaliteiten of origines die aanwezig zijn in de klassen zelf.
 
Ook het tweede project was van Don Bosco Technisch instituut 3degraad. Hun project kreeg  de naam “De multiculturele tweedaagse”. Vanuit de behoefte om thema’s zoals verscheidenheid en diversiteit bespreekbaar te maken, trachtte deze school een tweedaagse “bezinning” te houden waarbij de aandacht werd gevestigd op culturele, sociale en etnische verschillen..
 
Het derde project was van het centrum Deeltijds leren en werken van Don Bosco Halle en noemde “trapsgewijs leren”. Dit project tracht leerlingen actief voor te bereiden op de arbeidsmarkt door een individueel, op maat programma uit te stippelen. Tijdens dit programma wordt er ook aandacht besteed aan taalontwikkeling en algemene integratie.
 
“Integratie van anderstalige leerlingen via extra begeleiding” was het project dat werd ingediend door het Heilig — Hart & College Halle Secundair onderwijs. Deze school ervaart dat anderstalige leerlingen, veelal van allochtone afkomst, moeilijkheden ondervinden tijdens hun schoolcarrière. Daarom had deze school verschillende initiatieven opgezet. Zo organiseerde de school tijdens de middag een leescafé, waar taalarmere leerlingen onder begeleiding van vrijwilligers konden genieten van aangepaste lectuur. Dit project ging gepaard met het project “leesmakker”, waarbij oudere leerlingen als sociale stage anderstalige leerlingen konden helpen bij het lezen. Ook na school konden leerlingen op een aangename en speelse wijze hun taal oefenen en hun woordenschat uitbreiden.
 
De integratieraad       was van oordeel dat dit laatste project het dichtst aanleunde bij de doelstellingen van de integratieprijs. Zij kregen een cheque van 750 euro.
 
Ook het project ingediend door CDO Don Bosco werd financieel beloond met een cheque van 250 euro.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 nov 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief