HALLE - Toegankelijkheidsprijs voor Job-Link

C21

HALLE - Toegankelijkheidsprijs voor Job-Link

Editiepajot_halle_toegankelijkheid_foto_merckx
De prijzen werden uitgedeeld. (Foto Felix Merckx)
 
Editiepajot_halle_job_link_foto_merckx
Dit gebouw kreeg de toegankelijkheidsprijs. (Foto Felix Merckx)
 

Drie december is de internationale dag voor personen met een handicap. Halle wil dit niet onopgemerkt laten voorbij gaan en zet in die periode “beperking” in de kijker en reikte zijn toegankelijkheidsprijs uit

Met deze prijs wil het stadsbestuur enkele handelaars, zelfstandigen, architecten, ... uit Halle die aandacht besteden aan personen met een beperking, in de bloemetjes zetten. Tevens heeft deze prijs ook de bedoeling andere handelaars te overtuigen van het belang van de toegankelijkheid. Dit jaar ging de prijs naar Job-Link op de Vandenpeereboomstraat.
 
Een verbetering van de toegankelijkheid heeft trouwens voordelen voor iedereen. Iedereen is op één of ander moment ‘beperkt’. Een been in de plaaster, op wandel zijn met een kinderwagen, met pak en zak van de markt terugkomen,... Allemaal situaties waarbij je ontdekt dat een trapje, een onopgemerkt losliggend voorwerp, of een zware deur hinderlijk kan zijn.
 
Volgende handelaars dienden voor de T-prijs 2009 een dossier in en werden genomineerd: Dokter Monsieur (Bergensesteenweg); Job-Link (Vandenpeereboomstraat) en Decoratie Oasis (Basiliekstraat)
 
Om de uiteindelijke winnaar te bepalen, werden alle elementen van integrale toegankelijkheid gehanteerd. In welke mate iedereen op een zelfstandige manier het gebouw kan bereiken, betreden en gebruik maken van de aangeboden faciliteiten.
 
Uiteindelijk kreeg Job-Link de toegankelijkheidsprijs
Het is een dienst die werkgevers ondersteuning biedt bij het vinden van de juiste werknemers en ook support levert tijdens de tewerkstelling.
Deze dienst verhuisde vanaf 1 april 2009 naar het huidige adres: Vandenpeerenboomstraat 18, 1500 Halle en startte onmiddellijk gesprekken met het oog op het inrichten van het gebouw met de grootst mogelijke toegankelijkheid.
Tevens slaagde Job-link er in om de aanpassingen te realiseren voor mensen met een mentale achterstand, die gebaat zijn met pictogrammen, een loket waar men hen wegwijs helpt, slechtzienden waarvoor contrastmarkeringen belangrijk zijn, mensen die aangewezen zijn op het openbaar vervoer,...
 
Job-Link kreeg een cheque van 400 euro en een cartoon gerealiseerd door Jean Deras.
 
Decoratie Oasis haalde de 2de prijs (200 euro) en Dokter Monsieur de 3de prijs (100 euro).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 nov 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 20 mei 2024
Devogeleer Emile | 17 mei 2024

archief