HALLE - De Orde van Hofmaarschalken en Hofdames bestaat 30 jaar

C21

HALLE - De Orde van Hofmaarschalken en Hofdames bestaat 30 jaar

Editiepajot_halle_hofmaarschalken_1_gr_foto_merckx
De Orde van Hofmaarschalken en Hofdames. (Foto Felix Merckx)
 
Editiepajot_halle_logo_hofm_foto_merckx
Het nieuwe logo (Foto Felix Merckx)

De Orde van Hofmaarschalken en Hofdames bestaat 30 jaar. Dit gaat met de nodige luister gevierd worden. Zo komt er een feestlogo, schenken ze de Halse hofwijn, is er volgend jaar in de maand februari hun ‘Dertigjoeregala” en krijgen ze volgende carnaval een nieuwe outfit.

De hofmaarschalken en hofdames waren in het verleden diegenen die net naast de titel prins of prinses greep. Door omstandigheden stelt de orde al verschillende jaren hun eigen koppel aan. De taak van de hofmaarschalk en hofdame is de prins en prinses bijstaan door heen het carnavaljaar.
 
Voor hun dertigjarig bestaan heeft de orde een feestlogo laten maken. Het historische logo van 1984 blijft centraal staan. Het feestlogo is ontworpen door Katia De Coster en Werner Mertens.
 
Op 6 februari geven ze volgend jaar in zaal Palace hun “Dertigjoeregala”. Zullen er te zien en te horen zijn: de Halse Dansmariekes, Yves Segers, Paul Severs en DJ Squire.
Die avond zal ook het jubileumboek worden voorgesteld.
 
NIEUW
Volgend jaar zullen vanaf carnavalzaterdag alle leden een nieuwe hoed dragen. De hoeden van de hofdames komen van hoedenontwerpster en modiste Sabrina De Volder uit Bazel. De hoed van de hofmaarschalken is een combinatie van een standaard prinsenhoed en de oude hofmaarschalkenhoed. De hoed van de mini hofmaarschalk zal voor het eerst niet dezelfde zijn als van de grote hofmaarschalken. Hun hoed komt uit de nieuwe jeugdcollectie voor prinsen, hofmaarschalken van de Benelux.
 
Vanaf carnaval 2010 zal ook het hofmaarschalkenpaar en hun min hofmaarschalkenpaar in een nieuwe outfit lopen.
 
Werner Mertens: “Het idee voor een nieuwe outfit kwam er al in 2006 bij de lancering van het hofnarrenpaar door Halattraction. Wij hebben er mee gewacht tot ons feestjaar om er voor de eerste maal mee uit te pakken. De outfit zal een combinatie van het prinsenpak en het narrenpak zijn, maar dan zoals altijd in onze kleuren rood en wit”.
 
Ook zal vanaf carnaval 2010 de hofmaarschalken in een oldtimer vervoerd worden.
 
Tijdens carnaval 2010 zal er een ballonwedstrijd worden georganiseerd. In de zondagstoet en de lichtstoet zullen zij 10.000 ballonnen uitdelen met het feestlogo van de Orde van Hofmaarschalken en Hofdames op en met de slogan “Vier een propere en veilige carnaval 2010”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 dec 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 28 mei 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 20 mei 2024
Devogeleer Emile | 17 mei 2024

archief