HALLE - Sint-Martinusfanfare ging vreemd

C21

HALLE - Sint-Martinusfanfare ging vreemd

Dsc_1312
Het orkest samen met Rudy Velghe als folk violist -Foto's Nand Sluys
 
Dsc_1227
Dsc_1240
Dsc_1303
Mark Demesmaeker in duet met Rudy Velgh.
 
Dsc_1243
Dsc_1302
Dsc_1220
Het instaporkest van de fanfare.
 

Naast de zeer succesvolle concertreeks “Fanfare swingt met…” startte de Sint-Martinusfanfare met een nieuwe reeks, “Fanfare gaat vreemd…”. De eerste reis trok zaterdagavond naar Ierland, met speciale gast Rudy Velghe als folk violist.  

Zoals vanouds lag het zwaartepunt van dit najaarsconcert bij het klassieke repertoire. De nadruk lag hierbij op de zeer brede, Ierse muzikale cultuur, van traditionele folksongs tot hedendaagse uitdagende concertwerken. De Sint-Martinusfanfare kon hierbij rekenen op de medewerking van Rudy Velghe, folk violist en een autoriteit betreffende Ierse traditionele vioolmuziek. Een fanfareorkest samen met een uitmuntend violist op het podium: een niet alledaagse combinatie.

Uiteraard mocht de jeugd van het Instaporkest, onder leiding van haar leider Emmanuel Reynaerts, niet ontbreken. Zij bewezen dat de toekomst van de Sint-Martinusfanfare verzekerd is.

De muzikale rots in de branding van het groot fanfareorkest is dirigent Jan Loris, gastheer was Mark Demesmaeker, zelf een Ierland-liefhebber. Zijn duet op fluit met Rudy Velghe werd door de aanwezigen bijzonder gesmaakt. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 nov 2009
Marc Sluys
Nand SLuys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 28 mei 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 20 mei 2024
Devogeleer Emile | 17 mei 2024

archief