HALLE - Brassband Buizingen Nationaal Brassbandkampioen van België 2009

C21

HALLE - Brassband Buizingen Nationaal Brassbandkampioen van België 2009

Editiepajot_halle_brassband_1_foto_kos
Brassband Buizingen. (Foto KOS)
 
Editiepajot_halle_brassband_kl_foto_kos
Dirigent Luc Vertommen. (Foto KOS)

Brassband Buizingen won in het Lemmensinstituut te Leuven de hoogste afdeling van de 31ste Nationale Brassbandkampioenschappen. Hiermee wint de band een felgegeerd ticket voor hun tweede deelname aan de Europese Brassbandkampioenschappen die eind april 2010 zullen plaatsvinden in het Oostenrijkse Linz. 

Brassband Buizingen liet daarmee vijf andere bands achter zich waaronder de Noord-Limburgse Brassband en drievoudig Europees kampioen Brassband Willebroek. 
Een driekoppige internationale jury bestaande uit David Read, Malcolm Brownbill en Derek Broadbent had veel lof voor Buizingen’s uitvoering van het plichtwerk ‘Eden’ van de Engelse componist John Pickard. Pickard was zelf enkele weken geleden nog in Buizingen te gast en stak eveneens zijn waardering voor het orkest niet onder stoelen of banken. 
Het juryteam had veel lof voor de stevige solisten en de zeer gecontroleerde en gedetailleerde uitvoering vol muziek en warmte.
 
Na het behalen van de Euro Brass titel in het voorjaar en een derde plaats op het Wereldmuziekconcours te Kerkrade is dit een mooi eindejaarsgeschenk voor dirigent Luc Vertommen en zijn muzikanten. 
 
Wie het orkest nog eens in eigen streek aan het werk wil zien noteert alvast zaterdag 13 februari in zijn agenda want dan geeft Brassband Buizingen zijn jaarlijkse Valentijnsconcert in het Cultureel Centrum ’t Vondel te Halle.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 nov 2009
Felix Merckx
Foto KOS
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 17 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief