1 project voor HALLE, allen voor 1 project

C21

1 project voor HALLE, allen voor 1 project

Editiepajot_halle_ronde_tafel_foto_merckx
De leden van Ronde Tafel Halle. (Foto Felix Merckx)
 

Onder de noemer “1 project voor Halle, allen voor 1 project” wil Ronde Tafel Halle een sociaal project in de bloemen zetten. De laureaat kan rekenen op een financiële steun van 5.000 euro.

In 2007 werd deze wedstrijd gewonnen door “De Tuinarchitecten”, een Hals centrum voor geestelijke gezondheidszorg met een duidelijke visie en missie.
 
In plaats van een waaier aan alleenstaande initiatieven financieel of structureel te steunen hebben ze in 2007 voor het eerst beslist 1 groot sociaal project in de bloemen te zetten.
Project coördinator Eric Vander Oost: “We kregen een 15-tal kandidaturen binnen. Alle tafelaars waren unaniem, dit was een heel aangename en vernieuwende manier om projecten bij ons project te betrekken. We hebben er tijd en energie ingestoken om de verschillende kandidaturen te bestuderen en een aantal onder hen beter te leren kennen. We hebben organisaties leren kennen waar we tevoren nog nooit bij stilstonden”
 
Ook dit jaar wordt er naar een project gezocht. Ieder natuurlijk persoon, rechtspersoon, vereniging of organisatie van welke aard ook, met woonplaats, verblijfplaats, maatschappelijke zetel of vereniging in Groot-Halle komt in aanmerking. Deelnemen aan de wedstrijd gebeurt door middel van een brief naar de RONDE TAFEL HALLE 17, Smisstraat 28 in 1500 Halle te sturen. In dit aangetekend schrijven dient het sociaal project zo volledig en omstandig mogelijk te worden toegelicht Het sociaal project moet betrekking hebben op, of minstens een band hebben met de inwoners uit Groot-Halle. De inschrijvingen moeten ten laatste binnen zijn op 30 januari 2010. .
 
De RONDETAFEL HALLE 17 selecteert uit alle inschrijvingen drie kandidaten. De geselecteerde kandidaten zuilen door de RONDETAFEL HALLE 17 gewaarschuwd worden en moeten zekomen verdedigen. Uit die drie kandidaturen wordt daarna één winnaar gekozen.
 
FONDSENWERVING
De Ronde Tafel Halle is een serviceclub van jonge mannen, een club die reeds meer dan 50 jaar bestaat in Halle en die elk jaar geld inzamelt om een Hals sociaal project te ondersteunen.
 
Reeds jaren verkopen ze met de kerstperiode Champagne en ze organiseerden de afgelopen jaren een Oesterdegustatie op de Grote Markt van Halle de laatste zondag voor Kerst.
 
Projecten zoals De Okkemoot, Huize Ter Loo, Levenslijn, Jeugdcentrum Stroppen, het Diani Children’s Village in Kenia, de vzw Ahasverus en vele anderen genoten de afgelopen 50 jaar hun steun.
 
Ook dit jaar zijn we reeds gestart met onze ‘inkomstenwerving.
 
Eric Vander Oost: “We hopen dit jaar dan ook nog meer flessen Champagne te verkopen dan de voorgaande jaren en op die manier weer een aardig bedrag te kunnen schenken aan een doel waar we ten volle als tafelaars kunnen achter staan. Vele Hallenaars zïjn van ver of dichtbij betrokken in sociale projecten of verenigingen met een sociaal doel, of lopen rond met schitterende ideeën om iets voor onze mooie stad op sociaal gebied te verwezenlijken”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 dec 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 10 jun 2024
Marc Sluys | 09 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 07 jun 2024
Marc Sluys | 05 jun 2024
Marc Sluys | 04 jun 2024

archief