Nieuws van Olympic Essenbeek HALLE

C21

Nieuws van Olympic Essenbeek HALLE

Oeh_repro_editiepajot

 Vorige zondag op de feestdag van St-Niklaas, organiseerde Roba haar jaarlijkse veldloop in en rond het Cloetenstation.

Een 25-tal OEH-atleten trokken richting Wespelaar . Bij de benjamins meisjes kwam de beste prestatie van Katrien Uwents, zij eindigde als 9de , Leila Benamor kwam als 19de over de eindstreep, onmiddellijk gevolgd door Kassandra Waerts, Kato Baetens en Lobke Borremans sloten de rij af.

Bij de benjamins jongens was de opkomst mager, enkel Ilian Benamor en Delmeiren Lucas waren van de partij. 

Erger was het met de pupillen meisjes, hier verscheen geen enkele atlete aan de start.

Een trio bij de pupillen jongens waagden hun kansen, Aeron Dewinter kwam als 18de door de finish, verder in de uitslag merken we nog Uwents Maarten op en Basteleus Ruben.

Onze miniemen meisjes waren dan wel goed vertegenwoordigd in Wespelaar, Nele Tordeur kwam als 7de over de eindstreep, Nesrine Benamor als 10de Jana Bellemans als 11de, verder in de uitslag vinden we nog Basteleus Laura – Leemans Kaat en Wauters Jelien terug.

Na de meisjes was het de beurt aan onze miniemen jongens, hier eindigde Sicz Thibault en Pint Ruben op de plaatsen 16 en 22.

En dan was het wachten tot het de beurt was aan onze masters dames, onze enige moedige loopster was Christine Landsheere, zij finishste nog voortreffelijk op een 9de stek.

Ook bij onze masters mannen was de opkomst zeer beperkt , enkel Peter Basteleus verscheen aan de start ; hij behaalde als 18de de eindstreep.

Bij de seniores dames was de opkomst nihil, bij de mannen daarentegen, waren Marc Vanderstraeten en Jonas Sergooris van de partij.

Marc moest opnieuw de ACBR-atleet Van Peborgh Nick laten voorgaan, Marc finishste als 2de.  Jonas probeerde de schade te beperken na zijn opgave in Roeselare en kwam als 4de over de eindstreep.

Dit weekend kijken we met spanning uit naar de prestaties van twee van onze clubatleten tijdens het EK Veldlopen in het Ierse Dublin.

Jeroen D’Hoedt, die voor het laatst van start zal gaan bij de juniors , kreeg van de Val een Wild-card , om zo in Roeselare toch van start te mogen gaan bij de seniors mannen.

Jeroen legt de lat hoog, de trainingen verliepen naar wens en de conditie zou top moeten zijn, met een beetje geluk hoopt hij dat hij over dezelfde benen kan beschikken als in Gent en Mol, wil resoluut zijn kansen wagen om een top 5 plaats in de wacht te kunnen slepen, hij ambieert zelfs een podiumplaats met een medaille .

Laat ons het beste hopen voor Jeroen en wie weet ......

Bij de seniors mannen zal Pieter Desmet voor de 8ste opeenvolgende keer aan de start verschijnen van een EK.

Door enkele strubbelingen en een niet verlengd topsportstatuut, was Pieter de moed en de zin om te lopen wat kwijt .

Hij legde de opgelegde trainingsschema’s van zijn trainer gewoon naast hem neer , en piekerde over zijn toekomst als profatleet.

In Mol zagen we niet de Pieter van weleer aan de start, en ook in de wedstrijd verging het hem minder goed.  Tegen de selectiewedstrijd in Roeselare , had Pieter de knop wat kunnen omdraaien , hij hervatte opnieuw de trainingen en volgde dagelijks de opgelegde schema’s van Dirk.  Zij resulteerde in een 3de plaats in Roeselare , 1ste Belg en als kers op de taart werd Pieter opnieuw aanvoerder van het klassement van de Cross-cupmanches.

Dit deed deugd verklaarde hij achteraf, maar nu moet ik de trainingen ernstig opnemen om alsnog met de Europese top  vooraan mee te kunnen.

De topconditie zal er nog niet zijn maar ik hoop om toch rond dezelfde plaats als verleden jaar in Brussel te kunnen eindigen.

Indien ik over de perfecte benen beschik , zal ik het niet nalaten om beter te doen dan het voorbije EK in Brussel.
Laat ons het beste hopen voor onze twee clubafgevaardigden en hun supporters-team die natuurlijk mee afgereisd zijn naar Dublin om hun aan te moedigen.

Ook schepen van sport Mr Michel Bellemans zal van de partij zijn in Dublin.

Toy Toy Toy jongens wij zullen vanhieruit duimen voor jullie.

Volgend weekend staat de Iris Cross – Cup van Brussel dan weer op de kalender.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 dec 2009
Johanna Meesschaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 17 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief