HALLE - Bibliotheek blijft in stadspark

C21

HALLE - Bibliotheek blijft in stadspark

Editiepajot_halle_bibliotheek_foto_merckx
Foto Felix Merckx

In Halle is men volledig afgestapt van de plannen om de stadsbibliotheek onder te brengen in de omgeving van het cultureel centrum. In de meerjarenplanning zijn er wel kredieten voorzien voor de opmaak van plannen voor een uitbreiding van de bibliotheek. In 2010 wordt hiervoor een ontwerper aangesteld.

In 2010 gaan er ook een aantal nieuwe ideeën in de praktijk gebracht worden.
 
Zo wordt begin 2010 de bibliotheekblog voorgesteld. Nieuwtjes over de activiteiten, de collecties of evoluties binnen de bibliotheekwereld zullen er met de regelmaat van een klok verschijnen. De blog wil men laten uitgroeien tot een interactief instrument tussen de lezers en het personeel.
 
De collectie fictie- en non-fictie boeken wordt grondig opgefrist (zowel in de hoofdbib als in de filialen), de anderstalige boeken krijgen een nieuwe impuls, en voor wie om diverse redenen minder of helemaal niet aan lezen toekomt, wordt er een uitbreiding voorzien van het aanbod luisterboeken en daisyboeken.
 
Helemaal nieuw wordt de sprintercollectie waarmee men heel snel willen inspelen op het populaire marktaanbod. Bestsellers worden in meerdere exemplaren aangekocht en voor een klein bedrag uitgeleend. Na verloop van tijd worden ze verkocht tegen een zeer voordelige prijs.
 
INFRASTRUCTUUR
Een fijne dienstverlening staat of valt vaak met aangepaste infrastructuur en ook daar wil men in 2010 werk van maken. De belangrijkste doelstelling is ongetwijfeld de optimalisering van de beschikbare ruimte in de hoofdbib: de mediatheek krijgt een eerste uitbreiding, het voormalige appartement van de conciërge wordt ingenomen als personeelsruimte en er wordt een architect aangesteld voor het ontwerpen van een masterplan. Minder grootschalig maar minstens even belangrijk is de vernieuwing van de publieke internetpc’s, de aankoop van nieuwe DVD-rekken voor de mediatheek, en de plaatsing van een nieuwe personenlift.
De jeugdafdeling zal —na de nieuwe stripbakken- ook leuke prentenboekenbakken krijgen en voor de filialen plant men een grondige opfrisbeurt.
Vanaf 2010 zal het personeel werken onder een glijdend uurrooster.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 dec 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 20 mei 2024
Devogeleer Emile | 17 mei 2024

archief