ROOSDAAL - Afspraak op de spektakelomloop “De Papeberg” op 12 & 13 april

C21

ROOSDAAL - Afspraak op de spektakelomloop “De Papeberg” op 12 & 13 april

_v9t0754
 
_v9t9691
_v9t0566
 

Het begin van het eigenlijke motorcross-seizoen 2008 nadert alweer met rasse schreden en de kampioenschappen binnen de verschillende categorieën krijgen dan ook hun aanvang.

Op zaterdag 12 april is de jeugdscholing van de Vlaamse Jeugd Motorcross Opleiding te gast in Roosdaal op uitnodiging van Motor Club De Willemsvrienden uit Roosdaal onder leiding van J. Van Den Houwe. Zondag 13 april is de moederfederatie Motor Cross Liefhebbers Bond op zijn beurt aan de slag op en rond de Papeberg, waar in diverse categorieën de opening van het Belgische Kampioenschap betwist worden.
 
Het rennerspark is open vanaf vrijdag 11 april van 16u tot 23u, op zaterdag vanaf 8u tot 23u, en op zondag vanaf de vroege morgen om 6 uur.
Zaterdag krijgen wij de start van het VJMO-kampioenschap voor alle categorieën, waarna in de grote feesttent de hulde volgt van de daglaureaten. De inschrijving der piloten gaat door in de tent op het parcours tussen 9u en 11u, de trainingen per categorie vanaf 10u tot zowat 11u20, en het programma met wedstrijden en opleiding start om 11u30. Het einde is voorzien rond 18u en de prijsdeling start om 18u30 in de tent.
Zondag komen de ‘grote jongens’ en enkele ‘dames’ aan bod, in totaal twee maal 12 reeksen per categorie. De piloten kunnen zich inschrijven op zaterdag tussen 20u30 en 21u30 en op zondagmorgen tussen 7u30 en 9u. De verplichte trainingen gaan van start om 8u en lopen door per categorie tot 9u30. De wedstrijden gaan van start om 9u40, de eerste reeksen tot zowat 13u35 waarna een korte pauze volgt om de tweede reeksen aan te vangen rond de klok van 14u. Het einde is voorzien om 18u30 en de prijsdeling en de huldigingen in de feesttent kunnen van start gaan een goed kwartier na de afsluiting van de laatste reeks. Zowel streekrijders, beloften, diverse categorieën volgens motorvermogen bij de nieuwelingen en junioren, nationalen en internationalen, en de spektakelreeksen der vierwielers, de quads en de driewielers, de zijspannen, komen in actie. Kortom … een ganse dag spektakel en spanning.  Als speciale afsluiter wordt een bijkomende reeks betwist met de “Superfinale”.
In alle categorieën staat eveneens de opening van het Provinciaal Kampioenschap geprogrammeerd. In het Nationale Kampioenschap zijn de Quads (3 categorieën), de Internationalen (3 categorieën), de Zijspannen (2 categorieën), de jonge Beloften MX2, Nieuwelingen en Experten aan de start toe en wordt het uitkijken wie de eerste verdiende puntjes mee huiswaarts neemt. Alweer een grote dag voor M.C. De Willemsvrienden met dit topevenement op en rond de Papeberg. GPS: Begaardenstraat.
 
Streekrijders en clubleden M.C. De Willemsvrienden.
Bij de jeugd V.J.M.O is het uitkijken naar Jonas De Mel uit Roosdaal bij de Quads-Seniors die samen met zijn collega uit Roosdaal, Dominique Servranckx het mooie weer maken bij deze quad-klasse. Nick Van Den Bergh uit Denderhoutem en Jens Getteman uit Welle zijn jongens die het mooie weer helpen maken bij de de jonge Beloftenklasse MX2 bij MCLB.
Bij deze M.C.L.B. staan ook enkele streek- en clubrijders garant voor spanning en spektakel, kijk maar uit naar Bart Bonnewijn uit Kester en Steven De Strijcker voor eigen volk in Roosdaal bij de Internationalen.
Bij de Quads-Juniors een vice-kampioen met Stephen De Mel, ook al uit Roosdaal. Verder nog uit de streek: Vincent Van Cutsem, Kristof De Neef, Koen Segers, Erwin De Neef en Jan Meert. Benjamin Van der Steen bij de Beloften MX2 en Marc Van Moer bij de Zijspannen.
Clubleden van MC De Willemsvrienden die normaliter de start nemen zijn: bij de jeugd VJMO: Gregory Van Den Nest (Roosdaal) bij de klasse 65 cc, en Kenneth Van Saen (Roosdaal) bij de Juniors 85cc. Bij de Seniors 85 cc de kampioen 2007 met Nicky Vermoesen uit Herzele.
Bij MCLB: Simon Dinneweth, Jan Van Havermaet en Jurgen De Waegeneer bij de Nieuwelingen. Gerdy Persyn en Jason Van Daele bij de Juniors MX2. Bij de Nationalen Kenneth Willems (MX1/3) en Dennis Van Hul (MX2). Bij de Internationalen MX2 clubpiloten Stefaan Cosyns uit Lierde en Kendric Van Grembergen uit Herzele.
 
Afspraak op 12 en/of 13 april op de prachtige heuvelomloop “De Papeberg”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 mrt 2008
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief