ROOSDAAL – Jan De Wilde en KOKher dompelen Het Koetshuis in een ware Kerstsfeer

C21

ROOSDAAL – Jan De Wilde en KOKher dompelen Het Koetshuis in een ware Kerstsfeer

Editiepajot_roosdaal_kokher_foto_01_willy_appelmans
Jan De Wilde & KOKher - Foto's: Willy Appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_kokher_foto_02_willy_appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_kokher_foto_03_willy_appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_kokher_foto_04_willy_appelmans
 

De Gezinsbond uit Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek organiseerde een Kerstshow  met een optreden van Jan De Wilde en KOKher in GC Het Koetshuis.

KOKher bestond oorspronkelijk uit de muzikale dorpsgenoten Eddy Peremans, vaste gitarist van leermeester Jan De Wilde, en Lieven Vandenneuker. Heel vlug groeide het gelegenheidsduo uit tot een gewaardeerd kwartet met als voortrekker Eddy Peremans als gitarist, zanger-arrangeur en tekstschrijver. Lieven Vandenneucker met zang en cajon, Rudi Deslaghmuylder op trompet, bugel en melodica, Geert Vanhassel, gekend van Ring TV speelt bastuba en aangevuld met Geert van Impe aan de drum.

Samen bespelen zij moeiteloos het muziekpalet en combineren dit met harmonische en melodische stemmen. Eigen aan de signature van KOKher is het brengen van het lokale “sappige” op zé pajots met het algemeen Nederlands. In hun typisch kenmerkende stijl van humor en eigenzinnige interpretaties nodigen ze via eigen werk het publiek stiekem uit mee te zingen en te genieten van ijzetsterke nummers.

Jan De Wilde voorstellen hoeft zeerzeker niet. Wie zingt er niet mee en zet de radio luider als je een van zijn liedjes hoort van “daar is de lente…..” of “Joke”, zijn klassiekers, “De fanfare van honger en dorst” … en nog zoveel meer. Jan slaagt er steeds opnieuw in om iedereen in de ban te brengen van de gemoedelijke en soms zeer intieme sfeer.

Door hun succesvolle tournees van hun kerstshows en hun jarenlange vriendschap is er gelukkig een vervolg gekomen aan hun Driekoningenverhaal en daar mochten al de toehoorders in de uitverkochte zaal van HC Het Koetshuis getuige van zijn.

Tijdens deze kerstshow zongen ze over de alom gekende kersthema’s waar een komische knipoog noot ver weg was. Zo staken ze de draak met de stalfiguren, de OCMW’s, een frontsoldaat. Zelfs de kerstboom en de melodie Jingle Bell’s bleven niet gespaard.

Ook het serieuze werk kreeg een kans, zeker wanneer Jan De Wilde de tocht verder uitstippelde. Jan koos voor prachtige, ingetogen maar ook vrolijke nummers waar iedereen kon van genieten die mee wilde aanschuiven aan de feestdis.

Een dikke proficiat aan Linda Van Huylebroek, voorzitster Gezinsbond Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek en haar bestuur voor deze prachtige kerstshow.

Ook knap werk van KOKher. Het Pajottenland mag fier zijn dat er zo’n mensen zijn die de muzikale rijkdom kunnen geven die onze streek waard is.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 dec 2009
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief