ROOSDAAL – Woning onbewoonbaar na uitslaande brand

C21

ROOSDAAL – Woning onbewoonbaar na uitslaande brand

Editiepajot_roosdaal_brand_01_tom_vierendeels
De zolderverdieping is helemaal verloren - Foto's Tom Vierendeels
 
Editiepajot_roosdaal_brand_02_tom_vierendeels
 
Editiepajot_roosdaal_brand_03_tom_vierendeels
 

Zaterdag omstreeks 13u50 brak er brand uit in een woning gelegen aan de Omer De Vidtslaan in de deelgemeente Pamel. Eigenares van de woning is de zus van de Roosdaalse burgemeester Christine Hemerijckx. Achter het huis ligt ook een loods van transportbedrijf ‘Were Di’. Omdat er eerst werd uitgegaan van een rijwoning, werden de grote middelen ingezet om de andere woonst te redden. Uiteindelijk bleek de woning enkele jaren terug gerenoveerd te zijn en toen werden beide woningen tot één woonst gemaakt.  De korpsen van Lennik en Asse kwamen ter plaatse, net als de Civiele Bescherming van Liedekerke.

Buurtbewoner Walraevens vertelt wat er zich afspeelde: “Mijn vrouw zei mij dat er plots een grote nevel hing. Ik zag meteen dat dit niet normaal was en veronderstelde dat het om rook ging. Ik ging meteen naar buiten en zag een hevige rookontwikkeling uit het dak komen, maar geen vlammen.”
Brandweercommandant Koen Roesems vermoedt dat een uit de hand gelopen schouwbrand aan de oorzaak ligt. “Het vuur is duidelijk rondom de schouw ontstaan op de eerste verdieping, in de slaapkamer. Vandaar heeft het vuur zich voortgezet naar de zolderverdieping die volledig vernield werd. Daarna ging het vuur nog verder naar een andere kamer.”
De Civiele Bescherming van Liedekerke kwam als eerste ter plaatse onder het principe van "Snelste Adequate Hulp". Zij begonnen met het dak te blussen. Er waren moeilijkheden om de hydranten te vinden omdat deze bedekt waren met sneeuw. De put zelf zat nog vol met modder na de voorbije wegenwerken en door het vriesweer was dit veranderd in ijs. Toen brandweer Lennik ter plaatse kwam werd meteen versterking bijgeroepen van brandweer Asse met een tweede ladderwagen.
Op het moment dat de brand uitbrak waren de bewoners aanwezig in de woning. Zij kregen het onheil in de gaten toen de elektriciteit uitviel. Samen met de kinderen die boven aan het studeren waren werden nog snel enkele zaken gered uit de woning. Deze is nu onbewoonbaar verklaard. De volledige zolder is uitgebrand alsook de slaapkamer waar het vuur begon. Op het gelijkvloers is er enorm veel waterschade. Niemand raakte gewond door het incident.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jan 2010
Tom Vierendeels
Tom Vierendeels
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief