Ocmw-ROOSDAAL viert vrijwilligers

C21

Ocmw-ROOSDAAL viert vrijwilligers

Editiepajot_roosdaal_vrijwilligersocmw_foto_01_willy_appelmans
De vrijwilligers van de Minder Mobielen Centrale van Roosdaal - Foto: Willy Appelmans
 

Het OCMW van Roosdaal zette naar jaarlijkse gewoonte zijn vrijwilligerschauffeurs van de Minder Mobielen Centrale in de bloemetjes.

De Minder Mobielen Centrale, afgekort MMC, is een initiatief van het OCMW van Roosdaal om mensen met verplaatsingsproblemen en een beperkt inkomen toch de nodige transportmogelijkheden te bieden. De MMC is er voor bejaarden, mindervaliden of mensen in een sociale noodsituatie die familie willen bezoeken, naar de dokter moeten of boodschappen willen doen. U moet wel inwoner zijn van Roosdaal.

Om gebruik te kunnen maken van de MMC moet men zich lid maken (jaarlijks hernieuwbaar) en betaalt men per kilometer een vergoeding aan de chauffeur.

Omdat de vraag naar vervoer het aanbod nog steeds overstijgt, is het OCMW op zoek naar vrijwilligers voor de Minder Mobielen Centrale. Wie over een wagen en wat vrije tijd beschikt, kan zich kandidaat stellen. Per afgelegde kilometer ontvangt de chauffeur een vergoeding en de auto van de vrijwilliger is omnium verzekerd.

De Roosdaalse MMC bestond in 2009 trouwens 10 jaar. Dit werd in de maand juli van afgelopen jaar gevierd met een daguitstap naar Gent.

Geïnteresseerden om als vrijwilligerchauffeur aan de slag te gaan binnen de Minder Mobielen Centrale van het OCMW van Roosdaal kunnen steeds meer informatie bekomen bij de dienstverantwoordelijke Karin Goedermans -  karin.goedermans@ocmw-roosdaal.be of  tel 02/58315 47.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jan 2010
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief