ROOSDAAL - Zwerfvuil blijft een probleem

C21

ROOSDAAL - Zwerfvuil blijft een probleem

Editiepajot_roosdaal_ophalingvuil
 

Het gemeentebestuur van Roosdaal kijkt ontgoocheld naar het blijvende fenomeen van sluikstorten.  Roosdaal startte 2010 onder het motto een nette gemeente te blijven.

Sinds 2008 loopt er een zwerfvuilcampagne met een affiche, die bedeeld en opgehangen werd in de Roosdaalse handelszaken, horeca, banken, post, pwa, Ocmw, gemeente,bib, scholen, sportterreinen, ... en de "Hou Roosdaal netjes"-sensibilisatieborden.

In maart 2009 organiseerde het gemeentebestuur een algemene opruimactie waarbij de scholen en verenigingen werden uitgenodigd om samen met de jagers Roosdaal net te krijgen.

Elke week doen 2 arbeiders gedurende 4 uur hun wekelijkse vuilbakjesronde en verzamelen via 52 vuilnisbakken week na week ongeveer 3 m3 aan vuilnis.

Daarnaast wordt op regelmatige tijdstippen een ophaling van grote sluikstorten gedaan.  Niet minder dan 7 m3 vuilnis werd deze week opgehaald uit de bermen van  amper 3 straten: de Heidestraat, de Lostraat en de Lombeekstraat.  Naast deze straten wordt er ook opgeruimd in de Bosstraat, de Ijzerenkruisstraat, de Populierenstraat, de K.Albertstraat, de Gootjesstraat en de Kaaitvaartstraat.  Ook de andere straten krijgen ten gepaste tijde hun opruimbeurt.

Het gemeentebestuur wil hiermee een duidelijk signaal geven dat ze het vervuilen van de omgeving wil terug dringen. Ze roept dan ook alle inwoners op om hun burgerzin te activeren en samen met de toezichthoudende ambtenaren (politie, gemeenschapswachter en milieuambtenaar) de strijd aan te binden tegen dit storend fenomeen. Het is verkeerd te denken dat het probleem van zwerfvuil alleen een zaak is voor de toezichthoudende ambtenaren en dat men als inwoner hierin geen verantwoordelijkheid te dragen heeft.

De kosten die het gemeentebestuur maakt en moet maken om de vervuiling op te ruimen of terug te dringen komen uiteindelijk ten laste van iedere burger, bijgevolg is ieder van ons betrokken partij.  Zeg samen met het gemeentebestuur "NEEN AAN DE SLUIKSTORTERS" en hou je buurt in de gaten.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jan 2010
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief