ROOSDAAL – Keshia op stage naar Kaapstad in Zuid-Afrika

C21

ROOSDAAL – Keshia op stage naar Kaapstad in Zuid-Afrika

Editiepajot_roosdaal_keshia_foto_01_willy_appelmans
Keshia Bogaert - Foto: Willy Appelmans

Keshia Bogaert,  laatstejaarsstudente Ergotherapie aan de HUBrussel  vertrekt morgen voor een periode van 10 weken naar Kaapstad in Zuid-Afrika. Daar gaat zij  stage lopen in de Vista Nova School in Rondebosch bij kinderen met ontwikkelingsdysfuncties (ADHD, Cerebrale Parese, spierdystrofie van Duchenne, autisme, Down syndroom,…).
Velen onder jullie zullen zich waarschijnlijk afvragen wat ergotherapie is. Ergotherapie is een paramedisch beroep dat er voor zorgt dat de patiënt/kind terug in de mogelijkheid verkeert om concrete alledaagse handelingen zou autonoom mogelijk uit te voeren. Er kan gewerkt worden in heel verscheiden doelgroepen, maar omdat zij stage zal lopen bij ontwikkelingsdysfuncties zal ze vooral er trachten voor te zorgen dat deze kinderen zoveel mogelijk zelfstandigheid verwerven op het vlak van schoolse vaardigheden.  Keshia zal verschillende technieken moeten gebruiken, als NDT (Neuro Developmental Training) en sensorische integratie. Ook zal ze ADL-vaardigheden (Activiteiten van het Dagelijks Leven) moeten aanbieden, hulpmiddelen, ortheses, visuele, perceptuele en cognitieve training en fijne motoriek waaronder schrijven.

Keshia legt zelf het waarom, hoe,.. uit van deze toch wel serieuze stap in het onbekende.

Deze kans krijg ik maar éénmaal in mijn leven, en daarom wil ik deze zeker met beide handen grijpen. Ik wil daar mijn reeds aangeleerde professionele kwaliteiten ten volle benutten en me zo leren handhaven in een andere cultuur met andere waarden en normen. Natuurlijk weet ik dat dit niet zo gemakkelijk zal zijn en dat een nieuwe cultuur steeds een grote aanpassing vraagt. Ik wil me daar dan ook zo goed mogelijk integreren. Dit wil ik vooral doen door in het gezin te verblijven van mijn stagementor en mee te doen aan de familie-activiteiten. Ook zal ik door bij hen te eten, de plaatselijke gerechten leren kennen (bv. braaibakkie).
 Ik wil twee maanden het leven daar proeven, mijzelf daar verder ontwikkelen, anders te gaan leven en stage te lopen. Ook ga ik in de periode dat ik in zo’n mooi land ben me ook laten verleiden door de prachtige natuur en de cultuur. Natuurlijk zal het gemis van alle dierbaren die ik hier achterlaat groot zijn, maar ik weet dat ik deze erna terugzie en deze levenservaring nooit meer kwijt raak.

De foto’s van de winter hier, zullen in sterk contrast zijn met de foto’s die nog zullen komen.

Er is heel veel voorbereiding aan vooraf gegaan en het aftellen is dan ook lang geweest, maar nu is het eindelijk zover!

Opdat wij onze Roosdaalse Keshia willen volgen tijdens haar stage in Kaapstad berichten wij wekelijks over haar doen en laten aldaar in onze editiepajotkrant.

Keshia, het allerbeste daar toegewenst namens al onze lezers, en ... tot heel binnenkort.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jan 2010
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief