ROOSDAAL – Dorien op stage naar Polen

C21

ROOSDAAL – Dorien op stage naar Polen

Editiepajot_roosdaal_dorienpolen_foto_01_willy_appelmans
Dorien Cooremans - Foto: Danny Cooremans

Dorien Cooremans, derdejaarsstudente ergotherapie aan de Hogeschool-Universiteit Brussel (HUB) vertrek op 7 februari op buitenlandse stage naar Polen. Gedurende drie weken loopt zij stage in “John Paul II Health Care House for Children” te Jaszkotle , een weeshuis voor kinderen met een fysieke en/of mentale beperking (http://www.zol-jaszkotle.pl/index_en.html)

Het uitgangspunt van deze instelling is het positief beïnvloeden van de ontwikkeling van de kinderen vanaf hun vroege ontwikkeling tot op latere leeftijd. De doelgroep bestaat uit kinderen met o.a. een cerebrale parese, progressieve musculaire atrofie, parese van de onderste ledematen, foetaal alcoholsyndroom, spina bifida (open rug), aangeboren en verworven posturale deficiënties.
 
De revalidatie van de kinderen gebeurt multidisciplinair en is gericht op het bevorderen van de bewegingen van het kind (NDT, sherborne), relaxatieoefeningen, massages (Shantala Babymassage), hydrotherapie, hippo-therapie, … die op hun beurt de zelfstandigheid/zelfredzaamheid van het kind in het dagelijkse leven bevorderen.
 
Kort samengevat, het doel van deze stage is het uitwisselen van kennis. Enerzijds krijgt zij de kans om nieuwe behandelmethoden te leren kennen en in contact te komen met de Poolse bevolking, hun taal en cultuur. Anderzijds wordt de ergotherapeutische kennis doorgegeven aan de andere disciplines werkende in de instelling, aangezien ergotherapie nog niet echt gekend is in Polen.
 
Op deze manier kan eveneens het verschil tussen de gezondheidszorg in België en in Polen ervaren worden.
 
Gedurende haar buitenlandse stage is ze te volgen op http://doriencooremans.waarbenjij.nu/
 
Ook wij zullen Dorien volgen op haar stage in Polen en zullen wekelijks berichten in onze editiepajotkrant.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jan 2010
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief