ROOSDAAL – Keshia aangekomen in Kaapstad

C21

ROOSDAAL – Keshia aangekomen in Kaapstad

Editiepajot_roosdaal_keishakaapstad_foto_01_willy_appelmans
Keshia in haar gastgezin in Kaapstad - Foto: Kashia
 
Editiepajot_roosdaal_keishakaapstad_foto_02_willy_appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_keishakaapstad_foto_03_willy_appelmans
 

De Roosdaalse Keshia Bogaert,  laatstejaarsstudente Ergotherapie aan de HUBrussel  is veilig en wel aangekomen in Kaapstad (Zuid-Afrika). Zij vertrok voor een  periode van 10 weken om er  stage te open in de Vista Nova School in Rondebosch bij kinderen met ontwikkelingsdysfuncties.

En zoals we beloofden bij haar vertrek verleden vrijdag berichten wij in onze editiepajotkrant minstens wekelijks over haar doen en later daar in en rond Kaapstad. Uiteraard kan zij zelf het best haar belevenissen weergeven en daarom geeft zij zelf haar verhaal hier weer.

Het was een hele lange vlucht, maar uiteindelijk ben ik dan toch in Kaapstad geraakt.
Ik ging mijn paspoort laten controleren en toen vroegen ze: “Are you from Belgium” Ik zei natuurlijk “ja”. Dan zei die man: “Dan spreek jij Vlaams?”. Dat was echt heel leuk om dat te horen bij aankomst. Ik voelde me meteen welkom.
Mijn gastgezin kwam me ophalen op de luchthaven en begonnen meteen uitvoerig te vertellen over Kaapstad. Ik had er al veel over gelezen, maar sommige dingen staan toch anders in de boeken dan ze het hier vertellen.
Op zaterdag zijn we in de voormiddag naar de bank geweest, maar omdat ik mijn paspoort niet mee had kon ik geen geld inwisselen. Dat was niet slim natuurlijk, maar dat zijn dingen waar je allemaal niet aan denkt tot je ervoor staat. In de namiddag werd er een soort poolparty gehouden. We gingen dan naar een huis van een andere ergotherapeut die een zwembad heeft. De twee Nederlandse jongens die ook in de Vista Nova School stage lopen waren er ook aanwezig en nog twee Nederlandse meisjes.  Ik ben niet in het water gesprongen wat het was veel te winderig  en bewolkt om te zwemmen. Daarna was het lekker vlees van op de ‘braai’ met een puddingtaart als dessert. En om deze mooie dag af te sluiten begon het dan toch wel niet te regenen zeker. Mijn eerste dag in Kaapstad en direct regen, dit had ik niet verwacht. Maar al bij al een geslaagde dag waarop ik veel mensen heb leren kennen.

Er was voorspeld dat het zondag geen goed weer ging zijn, maar uiteindelijk is het een hele goede dag geworden. Ik ben dan samen met mijn gastgezin naar het strand geweest, waar ik een poging heb gewaagd in beachvolleybal. Het kleurtje begint dan ook stilletjes aan te komen.

Wat ik raar vind is dat alle mensen hier vinden dat mijn Engels wel redelijk goed is. En op school altijd maar zeggen dat ik niet mocht gaan vanwege mijn Engels. Nu lukt het wel en dat geeft me wel wat meer zelfvertrouwen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 feb 2010
Willy Appelmans
Keshia Bogaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief