Geen spandoek “Steun de burgemeesters” aan gemeentehuis ROOSDAAL ?

C21

Geen spandoek “Steun de burgemeesters” aan gemeentehuis ROOSDAAL ?

Editiepajot_roosdaal_steundeburgemeesters_foto_01_willy_appelmans
 

Eind vorig jaar startte de Werkgroep BHV – bestaande uit de Vlaamse Volksbeweging, het Taal Aktie Komitee en het Halle-Vilvoorde Komitee – een nieuwe campagne voor de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde. Deze campagne is een vervolg op de campagne ‘Burgerzin’ waarmee de voorbije federale verkiezingen aandacht voor de noodzakelijke splitsing van BHV werd gevraagd.

De nieuwe campagne heeft als slogan ‘Respect voor Vlaams-Brabant! Splits BHV! – Steun de burgemeesters’ en loopt tot de volgende federale verkiezingen in 2011. Naast de splitsing van BHV op de politieke agenda plaatsen en vragen dat de parlementaire procedure gevolgd zou worden, wil deze  campagne ook duidelijk maken dat BHV meer is dan een louter communautair symbooldossier.  

Volgens gemeenteraadslid Linda Van den Eede (ONS Roosdaal) weigert de burgemeester het spandoek aan het gemeentehuis te hangen. In een persmededeling gaf zij hetvolgende weer:

Tijdens de gemeenteraad van december vroeg ik waarom het nieuwe spandoek, in navolging van de campagne “Burgerzin – Steun de burgemeesters” nog niet aan het gemeentehuis werd bevestigd. Burgemeester Christine Hemerijckx was blijkbaar nog niet op de hoogte en zou navraag doen. Omdat een maand later er nog altijd geen spandoek te zien was herhaalde Linda haar vraag op de gemeenteraad van januari. Hierop begon de burgemeester een onwaarschijnlijk verhaal over “wafelen bakken” en “geduld” en …. .

“Van een burgemeester die enkele weken geleden, in het gezelschap van de camera’s, nog wel een bezoek brengt aan Karl-Heinz Lambertz, om te vragen dat de Duitstalige gemeenschap geen belangenconflict zou inroepen tegen de splitsing van BHV zodat de parlementaire procedure zou kunnen gevolgd worden, hadden we echt verwacht dat ze haar Vlaamse reflex ook zonder camera’s zou behouden” besluit Linda Van den Eede.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 feb 2010
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief