ROOSDAAL - Redding in zicht van kleuterschool Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek

C21

ROOSDAAL - Redding in zicht van kleuterschool Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek

Infovergadering03042008
 

De gemeenteraad keurde onlangs unaniem de opstart goed van de kleuterschool in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek, daar het kleuteronderwijs er vanaf 1 september 2008  stopgezet wordt door de vzw onderwijsinrichtingen van de Zusters der Christelijke Scholen West-Brabant. Tijdens een infovergadering werden de toekomstplannen voorgelegd aan de talrijke geïnteresseerden door schepen Wim Goossens, samen met Marieke Geeroms, directrice van Triangel, gemeentelijke basisschool Roosdaal.

Volgens schepen Wim Goossens had iedereen ( gemeenteraad, schepencollege, Openbare Werken, Triangel) zich ten volle ingespannen om deze situatie zo vlug mogelijk uit te kunnen klaren.
Na contactname met de huurders van de kleuterschool, de vzw onderwijsinrichtingen Zusters van de Christelijke Scholen West-Brabant  en de eigenaar (vzw parochiale werken Lennik) kan de gemeente Roosdaal het schooltje volgend schooljaar huren, met nadien een optie om te  kopen.
Aan de gemeenteschool Triangel, vestigingsplaats Lombeek, zouden er nu op de plaats waar  de overdekte speelplaats is, twee klassen en een sanitaire blok bijgebouwd worden. Tijdens deze werken zou de eerste graad tijdelijk onderdak vinden in het kleuterschooltje, zodat de werken de kinderen zeker niet zullen storen. De tweede en derde graad blijven in de gemeenteschool.
Nadat  de werken vermoedelijk  op 1 september 2009 voltooid zullen zijn, kan de gemeenteschool Triangel dan zowel de kleuters als de drie graadklassen herbergen en alles terugbrengen tot één locatie en krijgt hiermee de gemeenschap van Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek terug alle kansen om het onderwijs er maximaal uit te baten.
Ook zal de naschoolse opvang gewaarborgd blijven, en zal deze op woensdagnamiddag eventueel in Pamel zijn. Nadien kan de gemeente eventueel dit schooltje een andere bestemming geven en eventueel verhuren.
Uiteraard kan dit project maar doorgaan op voorwaarde dat er genoeg kleuters zijn, en dat er de goedkeuring is van alle hogere instanties.
Alle verdere inlichtingen op de website www.triangelroosdaal.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 apr 2008
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief