ROOSDAAL – Leerlingen IMI maken van het Pastoriebos een speelbos

C21

ROOSDAAL – Leerlingen IMI maken van het Pastoriebos een speelbos

Img_1350
Aanleg van een stammentheater - Foto's: Willy Appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_lebergbos_foto_02_willy_appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_lebergbos_foto_03_willy_appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_lebergbos_foto_04_willy_appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_lebergbos_foto_01_willy_appelmans
 

Reeds een zestal jaar geleden gaf de kerkfabriek van de parochie Ledeberg het Ledebergbos of Pastoriebos in erfpacht aan het gemeentebestuur van Roosdaal.  Sinds februari van dit jaar zijn de beheerswerkzaamheden aan het bos gestart.  Bosbeheer vraagt een deskundige aanpak en daarom verlopen de beheerswerken en de inrichtingswerken i.s.m. INL (Intergemeentelijke Natuur- en Landschapsploegen, een sociaal tewerkstellingsproject ondersteund door de provincie Vlaams-Brabant en de Vlaamse Gemeenschap)  De voorbije maanden werd hier heel wat grote bomen gekapt. Deze kapping werd uitgevoerd in overleg met de de boswachter van de Vlaamse gemeenschap om het bos opnieuw de kans te geven gezond verder te ontwikkelen. Zieke en gevaarlijke bomen werden vewijderd waardoor er licht in het bos kwam en er zich een mooie bosrand kan ontwikkelen.

Vanaf donderdag 25 maart zijn de inrichtingswerken reeds gestart met de aanplanting van nieuwe bomen door leerlingen van het vierde leerjaar.  De leerlingen van het Immaculata Maria-Instituut doen al jaren zwerfvuilopruimacties in en rond het bos en nemen nu ook het peterschap van het bos op zich.  Daarom worden de leerlingen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar betrokken bij de werkzaamheden.

Detail van de verdere planning:

Vandaag was er de aanleg van een stammentheater door leerlingen van het zesde leerjaar.

Aanleg takkenril: dinsdag 30/03: van 9u30 tot 10u15 en van 10u30 tot 11u20 met lln. van het vijfde leerjaar.

Dit is een realisatie van het gemeentebestuur Roosdaal en de milieuraad i.s.m. de provincie Vlaams-Brabant, de Vlaamse Gemeenschap en Leader.

Voor meer info kan u zich richten tot onze diensten of tot Nathalie Saelens, coördinator voor Pro Natura-INL: 0478/22.55.48.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 mrt 2010
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief