ROOSDAAL – Juf Nicole De Cooman verdient meer dan een bloemetje

C21

ROOSDAAL – Juf Nicole De Cooman verdient meer dan een bloemetje

Editiepajot_roosdaal_jufnicole_foto_01_willy_appelmans
Juf Nicole, een juf uit de duizend. Foto's - Willy Appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_jufnicole_foto_02_willy_appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_jufnicole_foto_03_willy_appelmans
 

Elke dag gaan in Vlaanderen meer dan één miljoen leerlingen naar school. Zij zijn in de goede handen van zo’n 150.000 leerkrachten. Die maker er “ondanks alles” het beste van.

In geen ander ander land is het vertrouwen in onderwijs zo hoog als bij ons. Het scoort ook hoger dan alle andere instellingen. Dat is het resultaat van het werk van dejuffen. Ze zeggen het misschien niet zo dikwijls, maar hun werk wordt ook geapprecieerd  door honderdduizenden ouders en leerlingen.

Om dat te illustreren zet KLASSE elke week één leerkracht symbolisch in de bloementjes. Greet Schelfthout, mama van Camille en Robbert nam het initiatief om juf Nicole voor te dragen voor deze prestigieuze eretitel. 

Juf Nicole van het IMI uit Ledeberg, die voorheen les gaf in het tweede leerjaar,als duobaan, had zich geëngageerd om als fulltime juf een totaal nieuwe klas op te richten. Haar volledige grote vakantie heeft zij gespendeerd om van een totaal lege ruimte een heel aangename klas te maken. Zij heeft er enorm veel tijd ingestoken. Alles werd vernieuwd, van schilderwerken, nieuwe vloerbekleding, leuke kastjes die ze zelf gemaakt heeft, … noem maar op.

Ze heeft er een leuk, gezellig klasje van gemaakt, waar er zelfs ruimte voorzien is voor een gezellige onthaalhoek, waar verschillende speelhoekjes zijn, computerhoekje, … alles mooi afgewerkt in mooie kleurtjes, … zo gezellig.

Ze heeft zelfs vooraan in de klas een aquarium steen die net als zij “rust” uitstraalt. De manier waarop zij aan de kindjes nieuwe dingen aanleert, is zo … onbeschrijflijk.

Ze is zo lief, …. een juf met een peperkoekenhart.

Uiteraard was KLASSE niet ontbewogen voor al deze fijne kwaliteiten van Juf Nicole. Daarom mocht de initiatiefneemster Greet samen met  Louis Meersman, Directeur GVBS IMI haar een prachtige ruiker bloemen overhandigen en haar benoemen tot “leerkracht van de week”.

Juf Nicole De Cooman , je bent een juf één uit de duizend.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 apr 2010
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief