ROOSDAAL - Vlaamse vrouwen doen te weinig aan sport: KAV Roosdaal Ledeberg neemt de handschoen op

C21

ROOSDAAL - Vlaamse vrouwen doen te weinig aan sport: KAV Roosdaal Ledeberg neemt de handschoen op

2007-10-06kavledeberg1
 

Enerzijds merk je dat mensen enorm bekommerd zijn om hun gezondheid, anderzijds blijkt uit recente onderzoeksresultaten dat de Vlaming alles behalve sportief is, ook al verbinden media en reclamewereld sport met alles wat hip en trendy is. Vooral bij vrouwen is de toestand dramatisch. Cijfers uit recent onderzoek naar de fitheid van de Vlaming tonen aan dat in bijna alle leeftijdscategorieën de helft van de vrouwen op geen enkele manier aan sport doet.

KAV Roosdaal Ledeberg speelt op haar manier op deze maatschappelijke trend in en maakt door o.a. haar wandelreeks het motto ‘KAV, vrouwen die bewegen’ ook letterlijk waar.
“De drempel om zich in te schrijven voor een sportactiviteit bij KAV ligt voor heel veel vrouwen vaak een stuk lager dan de drempel van een sportclub. Al sportend bij KAV werk je aan je conditie, verleg je je grenzen en leer je bovendien nieuwe vriendinnen kennen. Het groepsaspect stimuleert je extra om mee te doen en vol te houden.”
Praktische informatie:
Elke donderdag vanaf 10 april tot einde september 2008 met vertrek om 19u aan de Kluis voor een mooie wandeling langs de rustige plekjes, prachtige uitzichten en de mooie natuur van onze gemeente en omliggende.
Eerst een 5 tal kilometers om dan tijdens de zomermaanden op te klimmen tot misschien wel 10 km of meer, op een tempo dat iedereen er plezier aan beleefd.
Voor meer info kan je terecht bij: Ria De Prez, ria.dp@telenet.be, 054/33.95.66
Iedereen welkom, ook niet geoefende wandelaars.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 apr 2008
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief