ROOSDAAL -Mijn mooiste dorp “Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek” in voorbereiding van de eindspurt

C21

ROOSDAAL -Mijn mooiste dorp “Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek” in voorbereiding van de eindspurt

Olvrlombeek2
 
Img_6823
 

Op de persconferentie schetste Guido Romelart, voorzitter van de opgerichte werkgroep voor de verkiezing van “Het Mooiste Dorp” samen met Gilbert Van Laethem al de kwaliteiten op van deze landelijke gemeente, die zich toch maar op 20 km van de Grote Markt bevindt van de Europese hoofdstad. Deze verkiezing waarin gans de dorpsgemeenschap niet alleen volledig opgaat, maar waar iedereen dit sociaal gebeuren aangrijpt om hun fierheid uit te drukken om in deze landelijke samenleving samen te mogen leven.

Ook volgens burgemeester Christine Hemerijckx moet dit stukje golvend Pajottenland een ontmoetingsplaats zijn waar iedereen fier is om er te wonen. Deze verkiezing moet de kers op de taart zijn om zowel Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek als Roosdaal onuitwisbaar op de kaart te tekenen, doch steeds met dat volkskarakter indachtig.  
Zondag 13 april gaat de volgende grote activiteit door. In de promotiestoet “Lombeek in de kijker” wordt het Lombeekse gemeenschaps- en cultuurleven opgeroepen. De geschiedenis loopt van de Romeinen, over het bedevaartsoord van Onze-Lieve-Vrouw, naar de Zepposmolen en het leven van vandaag. Daarbij worden ook de kleine kantjes van de lokale folklore ludiek in de verf gezet. Alle plaatselijke verenigingen zijn bij dit project betrokken. Bij het begin van de vier volksvergaderingen hadden de amateur-stoetenbouwers gehoopt op vier praalwagens, om uiteindelijk zondag te kunnen starten met vijftien wagens. Voor al deze vrijwilligers wordt deze stoet een unieke feestdag,  
Het vertrek van deze stoet is voorzien aan de Lombeekkeitse om 14 u. Bij een tussenstop aan de Hertboommolen zal er zang, dans, drank en spijs zijn.
 
Deze promotiestoet is nog maar het begin, want op 27 april wordt dan de officiële opening van de feestperiode. Dan wordt de kunstroute “Beeld in Tuin” ingewandeld. Langs dit 5,5 km lange traject staan een veertigtal sculpturen van beeldende kunstenaars van heel Vlaanderen: Patrick Crombez, Amea Declercq, Walter Derycke, Jan Dierck, Bart Jacobs, Michel Janssens, Hubert Minnebo, Roland Monteyne, Jean-Pierre Paeleman, Renaat Ramon, Yves Rhayé, Patrick Van Craenenbroeck, Karel Vanden Braak, Paul Van Gysegem en ook gedichten van Bert Decorte, Erik Heyman en Hubert Van Herreweghen.
 
Op zondag 11 mei wordt er een klassiek concert gebracht  met Bandusia, onder leiding van Stefan en Karina Willems-Staripolsky , samen met het vocaal ensemble Framagomi, en dit in de Onze-Lieve-Vrouwkerk.
 
Op zondag 18 mei is er dan een zoektocht voor de jeugd en op zondag 25 mei een concert van de plaatselijke fanfare “De Eendracht”.
 
Zaterdag 31 mei moet dan de apotheose zijn en ook de afsluiting van de feestperiode. Dan wordt er een gezinswandeling voorzien van een tiental km en dit rondom Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek. Na de wandeling zal er volksanimatie en barbecue zijn om deze feestperiode af te sluiten.
 
Toch blijft de Olympische gedachte “Deelnemen is belangrijker dan winnen...” hier bij gans de werkgroep van heel groot belang. Alleen de sfeer en de betrokkenheid die er bij al de inwoners van Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek ontstaan is sinds de zomer van 2007 is niet alleen hartverwarmend, maar ook bemoedigend voor de toekomst.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 apr 2008
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief