ROOSDAAL – Reeds 33 jaar gratis opleiding theoretisch examen rijbewijs

C21

ROOSDAAL – Reeds 33 jaar gratis opleiding theoretisch examen rijbewijs

Editiepajot_roosdaal_verkeerslessen_02_willy_appelmans
Foto's Willy Appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_rijbewijs_foto_01_willy_appelmans
Freddy Sonneville - Foto's: Willy Appelmans

Roosdaal is de enige gemeente in België waar reeds gedurende 33 jaar aan 10.000 personen gratis opleiding werd gegeven ter voorbereiding op het theoretisch examen voor het behalen van een rijbewijs.

In mei 1977 werd door de  commissaris van politie te Roosdaal aan een tiental jongelingen met leerproblemen een gratis cursus  wegcode gegeven. Op vraag van de K.W.B. werd in januari 1978 gestart met gratis lessenreeksen aan de bevolking van Roosdaal en omliggende gemeenten. Het gemeentebestuur van Roosdaal zorgde voor de logistieke steun en het lesmateriaal.

Daar het aantal leerlingen jaarlijks vermeerderde werd gezocht naar een grotere zaal .Eerst  in “Het vlot “ en nadien in de Kluis werden jaarlijks 3 tot 4 lessenreeksen gegeven. Ook deze locaties werden te klein en werd in samenwerking met het Immaculatie Maria Instituut een oplossing gevonden.                      

Reeds meer dan 25 jaar wordt tweemaal per jaar de refter van deze gekende school gebruikt. Het aantal leerlingen per cursus schommelt tussen 150 en 269 . De laatste jaren werd de lesgever verplicht de groep in twee te splitsen en werd zowel in de voormiddag, als in de late namiddag aan een klas van meer dan 100 aanwezigen les gegeven. Door de school wordt gratis een autobus ter beschikking gesteld om de leerlingen die het wensen naar het examencentrum te voeren. Voor personen met leerproblemen worden extra lessen gegeven.                               

Meer dan 9930 personen hebben reeds deze boeiende verkeerslessen, die met de nodig humor worden gegeven, gevolgd. Steeds meer ouders en 50 plussers volgen de laatste jaren de les. De lesgever Sonneville Freddy, politiecommissaris op rust , is in het bezit van de nodige brevetten uitgereikt door het Ministerie van Verkeerswezen ..Meer dan 90% slaagt na een eerste examen.

De volgende cursus start op maandag 28 juni 2009 om 18h00 en de 10000 ste leerling die gratis de lessen volgt, wordt verwacht.

Ter gelegenheid van de 10.000 ste leerling zal onder de cursisten een zeer mooie prijs worden verloot, zijnde  een pakket van zes uur gratis praktijk les in een rijschool.

Inschrijven kan via –E-mail  freddy.sonneville@skynet.be of tel.054/337592 – 0496/129286 – 0495/461127 vanaf 1 juni 2010.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 mei 2010
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief