MEERBEKE / ROOSDAAL – N8 krijgt gedeeltelijk een middenberm

C21

MEERBEKE / ROOSDAAL – N8 krijgt gedeeltelijk een middenberm

Jersey_p200

Vlaams volksvertegenwoordiger Cindy Franssen vernam van Vlaams minister van Openbare Werken, Hilde Crevits dat de middenberm op de N8 tussen de Kwadestraat in Meerbeke en de Poekveldstraat in Roosdaal fysiek wordt gesloten door het plaatsen van new-jerseys (afscheidingbakens). De herinrichting van dit deel van de N8 houdt nog andere infrastructuurwerken in zoals de aanleg van een rotonde ter hoogte van de Herremansstraat en de aanleg van keerpunten net voor Roesbeke en de Poelkveldstraat.

Sinds het begin van vorige legislatuur worden door de Vlaamse regering extra middelen ingezet voor de aanpak van de zwarte punten, via de oprichting van TV3V (Veilig Verkeer Vlaanderen). Een van de zwarte punten die door TV3V zullen worden aangepakt zijn de twee kruispunten op de N8 met Roesbeke en de Eggerstraat, waarbij eveneens het wegvak tussen de Kwadestraat en de Poelkveldstraat wordt heringericht.

De voorontwerpfase werd volledig afgerond. Momenteel wordt dit voorontwerp uitgewerkt tot een aanbestedingsbundel (bestek, plannen, onteigeningsplan, rioleringsplan, wegenis, meetstaat). Vervolgens moet de onteigeningsprocedure worden afgerond. Mits een gunstig verloop van de onteigeningen kan de aanbesteding in de zomer van 2011 worden voorzien.

Door het sluiten van de middenberm worden alle zijstraten in de tussengelegen zone noodgedwongen rechts-in-rechts-uit aansluitingen. Hierdoor worden potentieel gevaarlijke linksafbewegingen (waarbij twee of meer rijstroken dienen te worden gekruist) uitgesloten.

Ter hoogte van de Herremansstraat (DATS-tankstation) wordt een rotonde aangelegd. Het wordt een rotonde met  een vrijliggend fietspad.

Het snelheidsregime op het wegvak wordt behouden op 70 km/u. De kostprijs van de werken worden geraamd op 5.469.000 euro (excl. BTW).

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 mei 2010
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief