ROOSDAAL - Promotiestoet “Lombeek in de kijker”

C21

ROOSDAAL - Promotiestoet “Lombeek in de kijker”

Stoet9
 
Stoet1
Stoet2
Stoet10
 
Stoet3
Stoet4
Stoet7
 
Stoet5
Stoet8
 

Deze stoet die na het “eenmalig eetfestijn met Pajotse stoemp” de tweede fase inluidde tot de verkiezing van mooiste dorp van Vlaanderen, heeft van de vele toeschouwers het nodige respect afgedwongen, en letterlijk dit Pajots dorpje in de kijker gezet. Ja, zelfs de de zon was van de partij om de nominatie te bekrachtigen.

In deze feestelijke stoet werd het Lombeekse gemeenschaps- en cultuurleven opgeroepen. Deze geschiedenis loopt van de Romeinen, over het bedevaartsoord voor Onze-Lieve-Vrouw, naar de Zepposmolen en het hedendaagse leven van “de Lombekenaar”. Daarbij werden ook de kleine kantjes van de lokale folklore ludiek in de verg gezet. Alle Lombeekse verenigingen werden bij dit project betrokken. Na de wekenlange voorbereidingen waren er veertien praalwagens, bemand door Lombeekse verenigingen : KVLV-vrouwen vroeger en nu, vzw Den Hoek, Den Tap, De Geiten en de Bokken, de Koninklijke Fanfare, de molen van Kapitein Zeppos,…    Alle straten van het dorp werden aangedaan om dan een  tussenstop te maken aan de Hertboommolen waar met zang, dans, drank en spijs deze legendarische veertiende eeuwse windmolen alle eer werd aangedaan.
Volgende afspraak is de inwandeling van de kunstroute van 5,5 km in het centrum van Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek en dit op 27 april.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 apr 2008
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief