ROOSDAAL - Jubileum-sneukeltocht in volle voorbereiding

C21

ROOSDAAL - Jubileum-sneukeltocht in volle voorbereiding

Sneukeltocht2008
 

Uiteraard moet er niet meer herhaald worden dat “sneukelen” het West-Vlaams dialect is voor snoepen en omgezet in ons dialect betekent dit “smokkelen”. Dit “gesmokkel” wordt in Roosdaal vertaald in een etentje bestaande uit vijf gangen, en dit op 25 mei 2008. Het specifieke aan het etentje is dat elke gang op een verschillende plaats aangeboden wordt. De deelnemers worden dan ook verzocht zich al wandelend of fietsend via een uitgestippeld parcours doorheen het heuvelachtige deel van het Pajottenland, te verplaatsen van de ene lekkernij naar de andere.

De deelnemersbijdragen werden geïndexeerd en komen zo op 14 € voor volwassenen en blijven 5 € voor kinderen tot en met 12 jaar. De kleinsten doen gratis mee.
Reeds voor de achtste keer doet de accomadatie van het Provinciaal Proefcentrum voor Kleinfruit dienst als vertrek- en aankomstplaats. In de Lombeekkring kunnen de deelnemers genieten van een aperitief. Daar het dit jaar de tiende editie is, wordt er champagne gedronken, met aardbeien . Voor de allerkleinsten zal de clown van dienst “Jef Borremans” zorgen voor de nodige animatie en wordt ook een ballonwedstrijd georganiseerd. De andere stopplaatsen zijnde Sint-Martinuszaal in Strijtem ( soep) en zaal “Ons Huis”.
De kleine wandeling zal ongeveer een 10 km bedragen, de grote wandeling 13 km en de fietstocht een 22 km. Zoals steeds worden de grootste verkeersaders vermeden en het landelijke opgezocht, het evenwel steeds bewandel- en fietsbaar houdend.
Het sneukelmenu bestaat ook dit jaar uit een ontbijt met koeken, koffie en warme choco. Het aperitief dus champagne. De derde gang is verse groentesoep met een sneetje brood. Bij het warme eten kan men kiezen tussen balletjes in tomatensaus of stoofvlees met frietjes op Vlaamse wijze en een fris slaatje, en het dessert zorgt ook dit jaar voor de afsluiter van het sneukelmenu. Onderweg wordt dan nog een frisdrankje voorzien.
Als randanimatie ook dit jaar geen gebrek, zoals de ballonwedstrijd, schminkstand, rondrit met paarden. Verder is er een optreden van “The Hitmasters” en dansclub “Jopada”. Ook zijn er dit jaar twee gezondheidsprojecten waarmee de deelnemers kennis kunnen maken : “de Beweegmobiel” en een “CM-waterstand”, waarbij het drinken van kraantjeswater gepromoot wordt.
Praktisch kunnen de deelnemers vrij vertrekken tussen 8 u 30 en 11 u 30 en de voorinschrijvingen lopen tot maandag 19 mei 2008 ( tot 12 u 00) via www.roosdaal.be
Hou er wel rekening mee dat het aantal inschrijvingen beperkt is tot 1500.
Tenslotte nog even vermelden, dat de integrale opbrengst van deze tocht volledig ten goede komt van de EEN-actie, KOM OP TEGEN KANKER.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 apr 2008
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief