ROOSDAAL - Schepencollege zal eerste “belgerinkel” laten horen

C21

ROOSDAAL - Schepencollege zal eerste “belgerinkel” laten horen

Belgerinkelroosdaal
 

Op zaterdag 26 april gaat de campagne “Met Belgerinkel naar de Winkel” officieel van start. Deze campagne is een gezamenlijke  sensibilisatiecampagne van Bond Beter Leefmilieu (BBL), de Unie van Zelfstandige Ondernemers (UNIZO), de Fietsersbond en de Christelijke Mutualiteiten(CM). Samen willen ze het gebruik van de fiets in het winkelverkeer promoten, en ook terug fietsende klanten in het straatbeeld zien. Wie fietst, vervuilt de lucht niet, en het straatbeeld fleurt op bij minder wagens en meer fietsers. Dorps en stadskernen worden leefbaarder en leuker om te komen winkelen als ze worden ingenomen door de zachte weggebruikers. Fietsen is bovendien gezond, want wie regelmatig op het stalen ros zit, bouwt een hoge weerstand op.

Voor de eerste maal voelde ook de Middenstandsraad van Roosdaal, samen met Freddy Segers, schepen van Middenstand, tijd om aan deze toffe actie deel te nemen om zo de ganse middenstand te ondersteunen en in stand te houden. In beginsel waren er 15 handelaars bereid aan deze actie deel te nemen, om uiteindelijk uit te monden in 46 handelaars die hun schouders willen zetten achter deze actie. Van de 181 deelnemende gemeentes is dit de eerste keer dat de gemeente deelneemt aan deze fietscampagne. Ook is deze middenstandsraad van Roosdaal erin geslaagd om deelnemers te ronselen in alle deelgemeentes van Roosdaal. Stuwende kracht achter dit welslagen is zeker ook Francis Badts (vertegenwoordiger voor UNIZO in Roosdaal).
Het is dus de bedoeling dat iedere fietsgebruiker, die winkelt bij één van de deelnemende middenstanders, telkens een stempeltje krijgt bij elke winkelbeurt. Indien de spaarkaart tien stempeltje heeft, worden deze in de spaardoos gedeponeerd, en op 16 of 17 juni opgehaald door de middenstandsraad..
Op woensdag 18 juni worden er dan uit deze kaarten waardevolle prijzen geloot, prijzen geschonken door de deelnemende sponsors.
Om deze actie officieel te openen, zal het college van burgemeester en schepen op 26 april, vanaf 10 u fietsend een stempel halen bij alle deelnemende zelfstandigen, en zo het belletjes bij elke  handelaar laten rinkelen.
Meer over deze actie in Roosdaal is terug te vinden op de website www.belgerinkel.be/roosdaal
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 apr 2008
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief