ROOSDAAL – Patrick van den Brande in zijn eerste Europese wedstrijd

ROOSDAAL – Patrick van den Brande in zijn eerste Europese wedstrijd

Editiepajot_roosdaal_handbike_foto_01__willy_appelmans
Eerste internationale wedstrijd voor Patrick - Foto's © Willy Appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_handbike_foto_02__willy_appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_handbike_foto_03__willy_appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_handbike_foto_04__willy_appelmans
 

Verleden weekend was het de eerste grote wedstrijd voor de Roosdaalse atleet, Patrick van den Brande, in het Europese handbike circuit die plaats had  in Tsjechië. Topdeelnemers vanuit gans Europa stonden aan de start.

‘s Morgens stond er een tijdrit van 15 km op het programma en ‘s avonds om 18u een wegrit van een uur + 1 ronde.

De tijdrit was uitgestippeld op een vrij zwaar parcours met meerdere hellingen en zelfs venijnige klimmen.  Patrick reed de tijdrit op eigen tempo en liet zich niet opjagen.

Hij eindigde 22ste van de 28 deelnemers in zijn categorie. Voor Patrick was dit zijn eerste tijdrit in zijn sportloopbaan, wat uiteraard een heel sterke prestatie was gezien de andere sterke deelnemers.

De wegrit waren rondjes van 2 km, heuvelachtig met 1 zware klim en een aantal verraderlijke bochten.  Hij begon hieraan met een slecht gevoel omdat hij in de opwarming onwel geworden was en braakneigingen had.

Toen de race begon was hij dit gelukkig snel vergeten.  Onze Roosdaalnaar zat in een goed groepje maar moest wel na een half uur wedstrijd lossen.  Hij heeft nog geprobeerd om terug aan te sluiten maar nadat hij een paar keer bijna gekanteld was, tegen 40km/u in een scherpe bocht, zat de schrik erin en is hij op eigen tempo alleen verder gegaan.  Hij eindigde opnieuw op de 22ste plaats van de 28 uit zijn categorie.

Voor zijn eerste grote wedstrijd heeft hij het héél goed gedaan. Roosdaal mag fier zijn zo’n atleet in zijn rangen te hebben. 

De eerstvolgende grote Europese wedstrijd ligt dichter bij de deur en is in Colmar-Berg in Luxemburg en deze vindt plaats op 18 en 19 september 2010.

Voor volgend jaar droomt hij stilletjes dat hij zijn seizoen zal starten in maart in de Verenigde Arabische Emiraten! Een deelname aan een wedstrijd daar moet onvergetelijk zijn.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 jul 2010
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 24 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcoura | 23 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Jacky Delcour | 12 sep 2020
Jacky Delcour | 03 sep 2020
Jacky Delcour | 30 aug 2020
Jacky Delcour | 22 aug 2020
Jacky Delcour | 22 aug 2020

archief