Ook drakengebroed in ROOSDAAL

C21

Ook drakengebroed in ROOSDAAL

Editiepajot_roosdaal_draken_foto_01_willy_appelmans0001

Reeds enkele jaren organiseren de jeugdraad en de jeugddienst van Roosdaal het Weekend van de Jeugd in de gemeente. Ook dit jaar staan er een weekend lang heel wat gratis activiteiten op het programma voor kinderen en jongeren.

Het hele weekend staat in het thema van draken. Er wordt een drakentocht georganiseerd in samenwerking met de academie voor woord, muziek en dans en de bibliotheek van Roosdaal. Tijdens deze tocht wordt Roosdaal omgetoverd tot een kleine drakengemeente, geïllustreerd en gerealiseerd aan de hand van vertelmomenten en allerlei randanimatie. De algemene drakenkennis wordt getest op “De Grote Drakenquiz” die plaatsvindt in Jeugdhuis Splinter.

Dit weekend heeft plaats op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 oktober in en rond GC Het Koetshuis te Roosdaal –Strijtem.

Meer info op de gemeente Roosdaal dienst cultuur – Tel 054 31 78 25 – of via mail bij  karen.vanschuerbeeck@roosdaal.be of via de site van de gemeente www.roosdaal.be

De bibliotheek van Roosdaal stelt een themahoek op met allerlei boekentips. De tweede kleuterklasjes van Roosdaal worden uitgenodigd te komen luisteren naar een drakenverhaal. De kleuters kunnen nadien hun fantasie de vrije loop laten en een eigen invulling geven aan het thema. De drakentekeningen en –figuren worden tentoongesteld in de bib.

Meer info bij de bibliotheek van Roosdaal op tel 054/31 78 02 of via mail bij linda.suply@roosdaal.be

Er is ook drankengebroed in de scholen van Roosdaal. Het derde kleuterklas en het eerste en tweede leerjaar leren alles over draken.

Ook al de scholen van Roosdaal doen mee aan “schubben maken de draak”. De klassen worden door de cultuurbeleidscoördinatoren uitgedaagd onze kasteeldraak aan te kleden. Leerlingen krijgen schubben, die ze in de klas zelf vorm en kleur geven.  Met deze schubben gaan ze naar het kasteel van Gaasbeek waar ze deze bijzondere draak tot leven zullen brengen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 sep 2010
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief