ROOSDAAL – Gabe sings en swings Elvis

C21

ROOSDAAL – Gabe sings en swings Elvis

Editiepajpot_roosdaal_parkinson_foto_04_willy_appelmans
Gabe en Carine, samen met Johan Boskamp, peter van het parkinsonfonds - Foto's © willy Appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_parkinson_foto_02_willy_appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_parkinson_foto_01_willy_appelmans
 
Editiepajpot_roosdaal_parkinson_foto_03_willy_appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_parkinson_foto_01_willy_appelmans__2_
 

Op zaterdag 6 en zondag 7 november gaat er een benefietconcert door waar Carine en Gabe Moretti uit Nieuwrode, oprichters van het Parkinsonfonds Leuven met een Elvis-show de ziekte van Parkinson onder de aandacht willen brengen.

De oprichting van het Parkinsonfonds Leuven komt er na een confrontatie met de ziekte in de familie. “Mijn stiefvader heeft Parkinson”, vertelt Gabe. “Hij is als een echte vader voor me en het is bijzonder moeilijk hem te zien achteruitgaan.  Je voelt je machteloos en wilt iets doen.” Samen met zijn vrouw Carine heeft Gabe Moretti het Parkinsonfonds Leuven opgericht.

“Ze willen de ziekte onder de aandacht brengen en geld inzamelen voor het wetenschappelijk onderzoek naar Parkinson dit onder leiding van Professor A. Nieuwboer en professor W. Vandenberghe.  Op die manier willen ze 20.000 gezinnen die in aanraking komen met de ziekte hoop geven op een oplossing.”

We kunnen met trots melden dan niemand minder dan Johan Boskamp de trotse peter is van het parkinsonfonds Leuven.

Om Parkinson onder de aandacht te brengen besloten Carine en Gabe een benefietconcert op poten te zetten.  Een concert waarbij Gabe zelf op het podium zal staan en nummers van Elvis te gehore zal brengen.  “Nochtans heb ik geen zangervaring” vertelt hij.  Aan dat probleem wordt echter een mouw aangepast. “Via Studio 100 ben ik bij David Davidse terecht gekomen voor zanglessen.” Ondertussen sprong ook acteur/zanger Guido Horckmans mee op de kar.  Ook uit de voetbalwereld en wielrennerij komt steun: onder andere Anderlechtspelers Boussoufa en Lukaku en Philippe Gilbert van Omega Pharma - Lotto schonken hun truitjes.

Deze truitjes worden via de website geveild vanaf 15 juli tot 31 oktober. Eveneens wordt er een schilderij geveild van kunstenaar Michel Janssens uit Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek. Biedingen kunnen gedaan worden langs deze site ( www.hetparkinsonfonds.be ).

Vanaf 27 augustus is de cd “If I can dream” te koop, hierop zijn nummers van Gabe en Guido Horckmans terug te vinden .  Waar de cd’s te verkrijgen is vinden jullie terug op de website.

“De concerten vinden op 6 november om 19 uur en op 7 november om 14 uur  plaats in het Koetshuis in Roosdaal.

Ontwerper Dirk Vervoort, gekend van het VTM-programma ‘de designers’ zal de outfits ontwerpen voor onze spetterende live show, Hij zal zich laten inspireren door één van Hollywood’s grootste legendes! The king himself, Elvis, Presley!  We kijken er alvast vol spanning naar uit..... www.dirkvervoort.be

Ziekenzorg en OKRA Kattem verlenen hun volle medewerking aan dit initiatief.

Kaarten zijn reeds ter beschikking. Ze kunnen gehaald worden in het Koetshuis zelf of bij Chrispeels André, Herststraat 16 te Roosdaal tel 053/66 27 89.

Voor alle informatie kunt u  contact opnemen met Carine en Gabe - Tel 0472/036993.

Natuurlijk zijn alle giften meer dan welkom, voor elke gift vanaf 30€ bezorgd de KU Leuven ieder een fiscaal attest. Samen kunnen ervoor zorgen dat mensen met Parkinson opnieuw een beetje kunnen dromen.

Het rekeningnummer: 734-0194177-89. Belangrijk, volgende mededeling vermelden: "voor LTV-FOPAR1-O2010”

Hel hele gebeuren kan je ook volgen op hun site: www.hetparkinsonfonds.be 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 aug 2010
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief