ROOSDAAL - Steun Oegandees bevallen

C21

ROOSDAAL - Steun Oegandees bevallen

Editiepajot_strijtem_oeganda

Els Van Mulders, uit de Nieuwbaan 5 in Strijtem, vertrekt samen met Charlotte De Meulemeester, allebei studenten aan de Artevelde Hogeschool in Gent, begin september voor twee maand naar Uganda. Ze vertrekken voor een stage in verband met de opleiding “Vroedvrouw”, een project Ontwikkelingshulp in Uganda in samenwerking met het Rode Kruis, afdeling Roosdaal.

Deze stage is niet zomaar een stage. Ze willen dieper ingaan op de cultuur en de gezondheidsproblematiek van de armste streek van Oeganda. Ze willen de handen uit de mouwen steken en hun kennis overbrengen op de bevolking, daar er  veel “kinderlevens” gered kunnen worden. Els en Charlotte willen de toekomstige moeders met raad en daad bijstaan wanneer het gaat over bevallen, verzorging van baby’s, voeding, gezondheid, medische zorg….
Daar alles van deze reis door deze studenten zelf moet georganiseerd en gefinancierd worden, zoeken zij op allerhande manieren naar steun. Zo hebben zij “verpleegstersuniformen” nodig om ginds te werken, die ze dan achteraf ginder achterlaten.
Ook willen zij kansen bieden door directe steun, zonder tussenpersoon, aan de plaatselijke bevolking en hun projecten door medicatie, EHBO-materiaal, schriftjes en schrijfgerei voor de plaatselijke scholen te bezorgen. Rijstmeel, suiker, bloem, maïs en andere voedingsproducten gaan ze ook terplaatse aankopen om de dure transportkosten te vermijden.
Iedereen die zijn steun voor Els en Charlotte wil bijdragen kan hun bijdrage storten op rekening  750-6222718-35 met vermelding “steun Oegandees bevallen”, of door aanwezig te zijn op hun eetfestijn op 9 augustus. Voor meer inlichtingen kan U  ook terecht bij Els –  0498 840455  of bij Charlotte –  0473 325056 .
(Tekst: Willy Appelmans en Tom Vierendeels).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jul 2008
Appelmans/Vierendeels
Repro Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief