Vleermuizenproject van het eerste leerjaar in ROOSDAAL

C21

Vleermuizenproject van het eerste leerjaar in ROOSDAAL

Editiepajot_roosdaal_vleermuizen_foto_01_willy_appelmans
Leerlingen van het eerste leerjaar van de basisschool IMI. - Foto's © Willy Appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_vleermuizen_foto_02_willy_appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_vleermuizen_foto_03_willy_appelmans
 

De leerlingen van het eerste leerjaar van de basisschool IMI organiseerden  een vleermuizenavond  voor de ouders.

Na het bijwonen van de “Nacht van de Vleermuis” georganiseerd door Natuurpunt, geraakten Juf Diane, Juf Goedcle en Juf Nicole in de ban van deze wonderbaarlijke dieren en daarom besloten zij om jaarlijks met de kinderen rond “Vleermuizen” te werken.

Via beeldmateriaal, aangepaste lessen, knutselopdrachten laten zij kinderen kennis maken met deze toch wel zeer nuttige zoogdieren. Zij hopen deze jonge kinderen warm te maken om de zorg op te nemen voor deze bedreigde diersoort.

Maar hun  kinderen kunnen dit echter niet alleen. Daarom werden ook de ouders bij dit project betrokken via een vleermuizenavond.

Terwijl de kinderen zich konden uitleven in diverse workshops woonden de ouders een voordracht bij over vleermuizen. De spreker van deze avond was Joachim De Maeseneer werkzaam bij het Agentschap voor Natuur en Bos, waar hij verantwoordelijk is voor het vleermuizenbeleid in Vlaanderen.

Bij het vallen van de avond trokken ouders en kinderen erop uit om vleermuizen waar te nemen via batdetectoren.

Maar dit jaar waren de weergoden hen niet goed gezind. Bij regenweer zijn er geen of weinig insecten te bespeuren en dus ook geen vleermuizen.

Toch liet niemand dit aan zijn hart komen want in de wijkschool te Pamel stond heerlijke pompoensoep te wachten die de kinderen zelf hadden bereid.

Hier konden de ouders en de kinderen via een quiz hun opgedane kennis samen leggen om op die manier een aantal kindvriendelijke prijzen te winnen.

Vorig jaar dienden deze kinderen een petitie in bij de burgemeester met de uitdrukkelijke vraag of ook de gemeente zijn steentje zou willen bijdragen door  het inrichten van vleermuisvriendelijke kerkzolders.

Er werd hen toen beloofd  dat de  werkgroep Natuurbeheer dit verder ging bekijken.

Ook dit jaar willen ze, via het afgeven van een vademecum aan de milieuambtenaar, de zorg voor de vleermuizen opnieuw onder hun aandacht brengen en dit alles ook met de groetjes van de vleermuizenjuffen Diane, Goedele en Nicole.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 okt 2010
Willy Appelmans
Jo Segers
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief