ROOSDAAL – Weekend van de jeugd

C21

ROOSDAAL – Weekend van de jeugd

Editiepajot_roosdaal_weekvandejeugd2010_foto_01_willy_appelmans

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de jeugdraad opnieuw samen met het gemeentebestuur het Weekend van de Jeugd in Roosdaal. Dit jaar gaat het door op 15 oktober, 17 oktober en 5 november in en rond GC Het Koetshuis en Jeugdhuis Splinter.

Vrijdagavond 15 oktober: Drakentocht

Omwille van de intergemeentelijke samenwerking met het Kasteel van Gaasbeek, naar aanleiding van de tentoonstelling Drakengebroed, staat 15 oktober in het thema van de draken met een heuse drakentocht.

Twee mysterieuze vertellers nemen jullie mee naar het land van draak Fabiaan, de allerlaatste draak op aarde. We komen terecht in een wereld van ridders en steekspelen met als afsluiter een interactief vuurspektakel aan GC Het Koetshuis met vuurfietsen, vlammenwerpers, rookeffecten en dergelijke meer.

Kleine prinsen en prinsesjes zijn van harte welkom!

Breng zeker jullie zaklamp mee!

Start om 19u00 in JH Splinter

AL DE KINDJES DIE VERKLEED ZIJN, KRIJGEN EEN GRATIS CHOCOMELK AANGEBODEN !!!

Zondag 17 oktober: attractiedorp + workshops

Net als vorig jaar worden de speelplaats van de school Triangel Strijtem en de straten rondom GC Het Koetshuis omgetoverd tot een heus attractiedorp met springkastelen voor groot en klein, een rodeostier, levende voetbal en dergelijke meer.

Voor kinderen van 12 tot 16 jaar worden er workshops georganiseerd in GC Het Koetshuis en JH Splinter. Deze starten om 14 uur:

CITY CLASH: We bevinden ons in een stad waar twee maffiabendes strijden om de macht. Met verschillende battles, zoals het dubben van een maffiafilm, maak je de vijanden duidelijk waar jouw bende voor staat. Zo verdedig je jouw gebied, overmeester je de andere bende en win je misschien wel de grote City Clash!

PIMP YOUR BODY: Over de hele wereld heeft iedereen zo zijn eigen manier om zich mooi te maken. Trendy kapsels en toffe kleren bepalen je look en vertellen iets over wie je bent. Maar ook accessoires maken jou uniek! We leren je verschillende armbanden, kettingen en badges maken en coole tatoeages ontwerpen.

LIGHTGRAFFITI: Je gebruikt kleine lichtbronnen om paddestoelen, gezichtjes, woorden of ruimtebeestjes in de lucht te tekenen. Of om een indrukwekkende scene van je favoriete film na te spelen. Alle bewegingen die je maakt worden vastgelegd op één foto. De resultaten laten je glimmen van plezier.

RETROCINEMA: We gaan Charlie Chaplin achterna en knutselen na wat experimenteren een echte zwart-wit film in elkaar. Compleet met een eigen verhaal, de nodige dosis stof, gekraak, actie, pure romantiek en slapstick. Ons ultieme doel: een première om u tegen te zeggen met ons eigen live orkest! Kan jij iedereen overtuigen dat een stille film ook hip kan zijn?

Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt!

Inschrijven via de dienst Welzijn en Vrije Tijd, Karen Van Schuerbeeck 054/31.78.25 of karen.vanschuerbeeck@roosdaal.be 

5 november: jeugdquiz

Jeugdquiz in JH Splinter met ludieke vragen over draken en andere thema’s.

Start om 20 uur

Dus, jeugd van ROOSDAAL,NIET TE MISSEN!  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 okt 2010
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief