ROOSDAAL – Gesmaakt optreden van Trio Cassiman

C21

ROOSDAAL – Gesmaakt optreden van Trio Cassiman

Img_3283
Trio Cassiman. - Foto © Danny Cooremans
 

Voor een volledig uitverkochte schouwburg in GC Het Koetshuis  gaven het Trio Cassiman een repertoire ten beste van hun oude en nieuwe liederen.

Het trio, met Ninoofse roots,  aangevuld met literaire intermezzi door Katleen Everaerts en aangevuld met bassist Marc Van Garsse gaf dit Roosdaals Davidsfonds-publiek waar voor zijn geld, door prachtige muziek te brengen uit alle windstreken van onze aardbol.

Emmy, Jean-Jacques en Guido Cassiman, een zus en twee broers, begonnen in 1958 driestemmige negro-spirituals en internationale volksliederen te zingen. In die tijd klonk dat als een nieuw geluid : folksongs in close-harmony. Ze waren nog geen twintig jaar en amuseerden zich al zingend zoals dat in het gezin Cassiman gebruikelijk was.

In 1960 wonnen ze de Grote Belgische Variétéwedstrijd van Radio Luxemburg en begon hun artistieke tocht doorheen Vlaanderen en omstreken.

Tot 1967 brachten ze drie elpees uit en waren ze geregeld te zien en te horen in vele zalen, op radio en tv. Na een onderbreking van vijf jaar omdat broer Jean-Jacques in de USA ging studeren kwam er een reünie die weer concerten en nog een vierde elpee opleverde. Tijdens die tweede periode deed bassist Marc Van Garsse zijn intrede in het ensemble en verdiepte hij de trio-sound met een fijnbesnaarde meerwaarde. In 1988 zijn ze officiëel gestopt met zingen, maar in familiekring kunnen ze het zingen niet laten...met hun kinderen en kleinkinderen.

Op 19 april 2008 deed het trio een opgemerkte kleine come back op het Folkfestival ('Vreemdgaan toegestaan') in Gent. Daardoor kregen ze de smaak van het zingen weer te pakken.

Hun nieuwe CD ' BENEVOLENTE' uitgegeven bij Eufoda, Davidsfonds, onder productie van Jean Blaute, ligt in de winkel.  Ook te bestellen bij Davidsfonds www.davidsfonds.be

Meer info kan je ook verkrijgen op hun site: www.triocassiman.com

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 okt 2010
Willy Appelmans
Danny Cooremans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief