ROOSDAAL kondigt gemeentelijk rampenplan af - toestand stabiel nu - UPDATES

C21

ROOSDAAL kondigt gemeentelijk rampenplan af - toestand stabiel nu - UPDATES

Zandzakjes_p200

Dinsdag, sinds 7u30 is in Roosdaal de gemeentelijke fase van het rampenplan afgekondigd. Omwille van een uitzonderlijk hoog waterpeil van de Dender is begonnen met het verwittigen van de bewoners van enkele tientallen woningen aan de Nieuwe Kaai, Oude Kaai en Weerstanderskaai.

Er is nog geen verplichte evacuatie maar de bewoners worden met aandrang verzocht de nodige voorzorgsmaatregelen te treffen ende woningen te verlaten en zich te begeven naar het gemeentelijk opvangcentrum.
"De problemen situeren zich vooral stroomopwaarts, op het grondgebied van Ninove", zegt het gemeentebestuur. "Daar is het waterpeil van de Dender afgelopen nacht zeer sterk gestegen. Dat laat zich ook bij ons gevoelen. De Dender is ook hier buiten zijn oevers aan het treden maar dat is niet het grootste probleem. Wel dat er hier een overstromingsgebied is voorzien en als dat volloopt, zou een achttal woningen ingesloten zitten tussen de Dender enerzijds en het overstromingsgebied anderzijds."
 

Update 9.30 – Alle bedreigde woningen werden inmiddels van zandzakjes voorzien. De waterstand lijkt momenteel min of meer te stabiliseren maar wordt continu opgevolgd en alle ploegen blijven op post.

Update 11u20 – De toestand in het bedreigde gebied (Kaaistraat, Nieuwe Kaai en Weerstanderskaai) blijft stabiel. Het waterpeil van de Dender zelf is de voorbije 2 uur niet meer gestegen maar vooral het waterpeil van het overstromingsgebied van de Pamelse Meersen blijft zorgwekkend. De gemeentelijke fase van het rampenplan blijft van kracht en alle ploegen blijven de toestand op de voet opvolgen.

Update 13u00 – Het waterpeil van de Dender stijgt niet meer, het peil van het overstromingsgebied Pamelse Meersen blijft evenwel nog steeds stijgen. De brandweer schakelt extra pompen in in een poging om het waterpeil van het overstromingsgebied te stabiliseren. Tevens zijn preventief extra zandzakjes aangevoerd van de brandweer van Zaventem. Alle diensten blijven alert en de situatie wordt minuut per minuut opgevolgd.

Update 15u10 - Het waterpeil van de Dender blijft stabiel en sinds kort is ook het peil van het overstromingsbebied gestabiliseerd. Bovendien werd in het overstromingsgebied - na overleg met deskundigen - een krachtige pomp van 10.000 liter / minuut ingeschakeld om het overstromingsgebied verder te ontlasten. De toestand wordt verder ter plaatse opgevolgd.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 nov 2010
Willy Appelmans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief