Bussen van De Lijn laten ONZE-LIEVE-VROUW-LOMBEEK links liggen tijdens het offerfeest

C21

Bussen van De Lijn laten ONZE-LIEVE-VROUW-LOMBEEK links liggen tijdens het offerfeest

Ritueleslachting

Vlaams Belang Roosdaal hekelt de beslissing van De Lijn om tijdens de dagen van de ‘rituele’ slachting, welke dit jaar doorgaan op 16 en 17 november de bussen 164 niet te laten rijden tussen Lennik en het Schoon Verbond te Roosdaal.

Volgens gemeenteraadslid Marcel Steeman is de maat al lang vol: "Voor een bepaalde bevolkingsgroep is het toegestaan om tijdelijke slachtplaatsen te installeren die niet voldoen aan de wettelijke omschrijving van wat een slachtplaats moet zijn. Ook niet aan de hygiënische en diervriendelijke  behandeling volgens onze Westerse normen. Wat betreft het vervoer van deze op barbaarse wijze geslachte dieren hebben ze ook een uitzondering verkregen zodat de pas geslachte dieren niet vacuüm verpakt hoeven te worden of moeten zelfs niet in een hygiënisch propere en gekoelde vrachtwagen gehangen worden tijdens de transport. Daar waar onze eigen Vlaamse vleeshandelaars overstelpt worden met nota’s en reglementen alsook met het vingertje gewezen worden van hoe zij hun vlees moeten vervoeren".

"Onze ‘andere cultuur’ vrienden hebben het verkregen dat ze met een zakje van ‘den Aldi’ hun vlees mogen vervoeren. Schrik niet als je meer dan af en toe iemand ziet rondlopen met een gevild schaap open en bloot in een kruiwagen om zo in de koffer van hun wagen te kieperen". 

"Nu gaat De Lijn om het comfort van onze vrienden te verbeteren de opstapplaatsen in O-L-V-Lombeek gedurende het offerfeest tijdelijk afschaffen zodat de klanten van het erkend slachthuis op deze verbindingsweg geen hinder zouden ondervinden van steeds voorbijrijdende bussen. Maar hierdoor zal o.a. onze schoolgaande jeugd hun plan moeten trekken om tijdig in de school te geraken". 

"Wat is de volgende stap? Het veranderen van de plaatsnaam O-L-V-Lombeek? Te ver gezocht denk je? Waarom wordt het plaatsnaambord dan de laatste tijd zoveel overschilderd, en zelfs beschoten?", besluit een verbolgen Marcel Steeman.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 nov 2010
EP
Marcel Steeman
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief