Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek reeds aan het feest

C21

Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek reeds aan het feest

Img_7269
 
Img_7264
 
Img_7262
 

De resultaten van "Het Mooste Dorp van Vlaams-Brabant" waren nog maar juist bekend, of Lombeek was al aan het feesten.

Dolle vreugde na de bekendmaking in alle cafés van Lombeek. Het was de gastheer himself, Wilfried Van den Eede, die de feestelijkheden op gang bracht en zong. Maar één liedje werd door de aanwezigen gewaardeerd : "Loemek, mijn loemek".

Langs deze weg wou de gastvrouw, Linda Van Huylenbroeck, iedereen danken die dit succes mogelijk gemaakt heeft en hen reeds vragen om dit "Mooiste Dorp van Vlaams-Brabant" evenveel te steunen bij de finale, waar er gestemd kan worden tussen 24 mei ( 6 u) en woensdag 28 mei ( 12u).

Ook de mensen van de vzw Roosdaalse Sportraad willen zeker niet achterblijven en er zal op de Sneukeltocht van 25 mei, bij de gelegenheid van verkiezing "Mooiste dorp van Vlaams-Brabant" champagne met aardbeien als aperitief aangeboden worden in de "Lombeekkring". Daar het deelnemersveld hier beperkt is tot 1500 deelnemers, wordt er aangeraden om zo vlug mogelijk in te schijven, en dit op www.roosdaal.be .

Ook wou Linda nog een woordje van dank richten aan de buurgemeente Gaasbeek, voor de misschien harde, doch zeer sportieve strijd. En eerlijkheidshalve moet zij toegeven dat Gaasbeek inderdaad het mooiste kasteel en de mooiste Brabantse trekpaarden heeft, ja zelfs van gans Vlaanderen. Ook dank voor de sympatieke mensen van Hakendover. Belofte wordt er gemaakt om in de toekomst een bezoek te brengen aan deze beide broedergemeenten. Zelfs Hakendover heeft de belofte al gemaakt om zich maximaal in te spannen voor Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek tijdens de finale.

Dit "spel" is inderdaad de ideale manier om een dorpsgemeenschap nog dichter naar elkaar toe te brengen, en  opent zeker perspectieven om terug die goede ouderwetse sfeer van lang vervlogen tijden in ons midden te brengen. Mensen leren elkaar terug waarderen.

En ze feesten nog lang, tot ........

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 mei 2008
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief