ROOSDAAL - Hoe zien de politieke partijen het jaar 2011

C21

ROOSDAAL - Hoe zien de politieke partijen het jaar 2011

Cd_v

Gezien de onstabiele politieke situatie op nationaal vlak hebben wij aan onze Roosdaalse politieke partijen de vraag gesteld om ons hun vooruitzichten in een maximum tienpuntenplan weer te geven en dit voor het komend jaar 2011.

Wij geven jullie elke week de vooruitzichten mee van één politieke partij, en dit volgens het afleveren van hun “huiswerk”.

Wij hadden gevraagd om elkaar zeker niet de zwarte piet toe te schuiven, maar constructief mee te werken aan een gemeente waar het “Goed is om wonen”.

Deze week gaan wij door met CD&V, waar de teksten weergegeven worden door hun voorzitter Stefaan Maekelberg

De toekomstplannen voor 2011 waar het CD&V achter staat zijn gebaseerd op de uitvoering van het beleidsplan 2008-2013 van de gemeente en meer bepaald op hetgeen er voorzien is voor het jaar 2011.

Als doelstelling stellen we dat het gaat om het bevorderen van het welzijn van de inwoners van de gemeente Roosdaal in al zijn facetten.

We gaan het ingeslagen beleid evalueren en in grote lijnen verder zetten in zijn verschillende facetten zoals op het gebied van wegeninfrastructuur, milieu (afval, water lucht en bodem) cultuur, sport, jeugd,  gemeenschapswachten, onderwijs met zijn verschillende facetten zoals scholen, muziekonderwijs, naschoolse vorming ed.. .

Enkele initiatieven worden gestart om in de volgende jaren verder uit te werken. Om de mogelijkheden te creëren om de sportinfrastructuur en begroetingsruimte op het kerkhof in de Lostraat op te richten worden er RUP,s opgesteld.

Om als goede huisvader de energiefacturen beter te beheersen wordt o.a. voorzien in het vervangen van verouderde ketels van Cv-installaties door condens gasketels en het vervangen van ramen door ramen met bijzonder isolerend glas.

Kinderopvang, buitenschoolse opvang, speelpleinwerking blijven de hoeksteen van het gezinsbeleid.

Deze laatste opsommingen zijn maar enkele van de initiatieven, naast nog andere die op het menu staan van ons beleid in 2011.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 nov 2010
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief