ROOSDAAL - Kvlv Strijtem vilt vazen

C21

ROOSDAAL - Kvlv Strijtem vilt vazen

Editiepajot_roosdaal_kvlvviltvazen_foto_01_willy_appelmans
Het vilten van vazen - Foto's © Willy Appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_kvlvviltvazen_foto_02_willy_appelmans
 

Twee avonden lang werd er gevild door de dames van KVLV Strijtem onder de deskundige leiding van viltkunstenares Rita De Knopper.

Wat ooit de zachte wol van bergschapen was, werd door enige handenarbeid herleid tot prachtige vazen in verschillende vormen en kleuren.
Wie wil er nu niet graag zo’n uniek, zelfgemaakt object in zijn interieur? Dat dachten duidelijk meerdere dames, aan de opkomst te zien!
Met z’n vijftien waren ze om deze klus te klaren: er werd wol gelegd, gevild, gewassen, opgewold, gevormd,… tot ieder tevreden was met het resultaat. Het gezellig samen bezig zijn met enkel natuurlijke materialen zoals wol, water en zeep gaf een heel rustgevend gevoel en velen gingen ontspannen naar huis. En heel wat dames zouden het hier niet bij laten en namen nog een voorraadje wol mee om thuis verder te vilten. Met de feestdagen voor de deur zal er nog bij velen naarstig gewerkt worden. Oh de gelukkige, die zo’n mooi geschenk in zijn pakje vindt!
En zo zit het “werkjaar” bij KVLV Strijtem er bijna op en wordt er al vol spanning uitgekeken naar de cursussen voor volgend jaar. 2011 belooft opnieuw een creatief en boeiend jaar te worden!
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 nov 2010
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief