LENNIK/ ROOSDAAL/ REGIO - Judoclubs Lennik-Roosdaal zwemmen ‘SWIM FOR GHANA’ voor het goede doel

C21

LENNIK/ ROOSDAAL/ REGIO - Judoclubs Lennik-Roosdaal zwemmen ‘SWIM FOR GHANA’ voor het goede doel

Swim_for_ghana_2
 

In juli 2008 trekken een aantal sportvrienden naar Ghana om er een sportstage te geven in de scholen van een aantal dorpjes aan de rand van het Voltameer. Met de opbrengst van hun project ondersteunen zij de vzw Tsatsaboli die er zorgt voor onderwijsondersteuning. Zij willen concreet voldoende middelen inzamelen voor de afwerking van een schoolgebouw. De opbrengst van deze zwemmarathon gaat integraal naar het Sport Ghana project. Ergens tussen 5 en 14 september zal Stefan Vanaudenhove het kanaal tussen Engeland en Frankrijk overzwemmen.

Ter voorbereiding op deze kanaaltocht zwemt Stefan een tien uren marathon in zwembad Den Bleek in Geraardsbergen.
Tijdens de marathon zwemt hij tien uur  in één baan en zo de afstand van het kanaal (Engeland naar Frankrijk) ongeveer evenaren. In de andere banen werden ploegen uitgenodigd om mee te zwemmen. Iedere ploeg kan zich laten sponsoren. Het is de bedoeling dat iedere ploeg gedurende een half uur zoveel mogelijk lengtes van 33 meter zwemt en zo samen ook de afstand van het kanaal overbrugt.
Er is een heleboel randanimatie voorzien zoals drinken, eten, minigolf, muziek, speeltuin, springkasteel, tafeltennis. Er is ook een optreden van Crippled Billy en nadien staat Duran (JP) – Duran (J) op de planken.
Ook Judoclubs Lennik-Roosdaal kon bij dit prachtige initiatief niet achterwege blijven. Onder leiding van Johan Verckens, die deze week nog de zwemploeg van Judo Clubs Lennik Roosdaal samenstelde, namen zij badpak/zwembroek/zwemshort en duikbril in de aanslag. Geen wolkje aan de hemel, een 24°C verwarmd zwembad en een optimale sfeer zorgden voor een sportief resultaat. Judo Clubs Lennik Roosdaal zwom gedurende een half uur tijd 53 lengtes van 33 meter af of anders gezegd 1749 meter.
Nadien heeft de Lennikse-Roosdaalse jeugd nog een tweede ronde gedaan met 35 lengtes (Tibo-Jonas Defrancq en Elliot Tom en Marti Delaunois ) !
Zo wie je maar dat er veel meer in deze judokas zit dan enkel en alleen maar judo.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 mei 2008
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief