ROOSDAAL - Hoe zien de politieke partijen het jaar 2011

C21

ROOSDAAL - Hoe zien de politieke partijen het jaar 2011

Nva

Gezien de onstabiele politieke situatie op nationaal vlak hebben wij aan onze Roosdaalse politieke partijen de vraag gesteld om ons hun vooruitzichten in een maximum tienpuntenplan weer te geven en dit voor het komend jaar 2011.

Wij geven jullie elke week de vooruitzichten mee van één politieke partij, en dit volgens het afleveren van hun “huiswerk”.
Wij hadden gevraagd om elkaar zeker niet de zwarte piet toe te schuiven, maar constructief mee te werken aan een gemeente waar het “Goed is om wonen”.
Deze week gaan wij door met N-VA, waar de teksten weergegeven worden door hun voorzitster Linda Van den Eede
 
De aandachtspunten van de N-VA voor 2011
 
Wij zullen er blijvend op toezien dat alle inwoners, van welke politieke strekking ook, als gelijkwaardige burgers behandeld worden.
 
Wij wensen dat de gemeente maximaal gebruik maakt van de aangeboden subsidies (Vlaams 40% en provinciaal 40%) voor de aanleg van functionele fietspaden (de trajecten Koning Albertstraat tot Kaaistraat en Kraanstraat tot IJzerenkruisstraat). In dit kader willen we ook dat de gemeente inzet op verkeersveiligheid en maatregelen neemt op gevaarlijke punten in de gemeente (oa door snelheidsremmende maatregelen, tijdig herstel van slecht wegdek, …)
 
De gemeente moet blijvend oog hebben voor het Vlaams karakter van Roosdaal. We hopen dat in 2011 eindelijk de welkomstborden aan de gemeentegrenzen zullen geplaatst worden, die reeds op 19/09/2008  goedgekeurd werden door de gemeenteraad.
 
Wij hopen dat de gemeente en het OCMW voldoende anticiperen op het federale spreidingsplan voor asielzoekers. Een toewijzing van asielzoekers heeft namelijk een maatschappelijke en financiële implicatie voor de gemeente en zal niet eeuwig uitblijven.
 
Wij willen toegankelijkheid (met aandacht voor de mindermobielen) en comfort (openbaar toilet, afdak voor begroeting, stromend water, vuilbakken, …) van al onze begraafplaatsen. Een evaluatie en bijsturing van het reglement en concessievergoedingen op de begraafplaatsen is wenselijk.
 
Werken aan het veiligheidsgevoel in de gemeente en gepaste maatregelen nemen waar nodig (voorbeeld: meer en gerichter blauw op straat, veiligheidcamera’s, …)
 
We hopen dat de gemeente voor zover mogelijk de financiële druk op haar inwoners (die met 7,5% gemeentebelasting vrij hoog is) verlaagt.
 
Initiatieven nemen om ingesloten kavels bouwrijp te maken, teneinde de kans te geven aan jonge gezinnen om in de gemeente te blijven wonen. Dienaangaande willen we ook vragen gemeentelijke en OCMW-eigendommen niet te verkopen als luxeverkaveling, maar daar kleinschalige (!) sociale woningbouw te realiseren.
 
Uitbouw van een volwaardig en reglementair containerpark moet aangevat worden.
 
De gemeente moet dringend voorbereidingen treffen op de noodzakelijke en eindelijk in de steigers staande interne Vlaamse staatshervorming.
 
De vrijetijdssectoren dienen meer ondersteund te worden. Dat kan gaan van het helpen onderhouden van sportterreinen tot het beter exploiteren van het toeristische patrimonium van de gemeente.
 
Meer info kan je bekomen bij de N-VA-gemeente- en OCMW-raadsleden : Linda Van den Eede, Michel Hemmeryckx, Veerle Stassijns, Fabienne Segers, Staf Van Den Bosch en Kristof Cooreman.
 
Tot slot willen we ook de samenhorigheid van onze inwoners aanmoedigen door ons vorig jaar opgestarte initiatief: “een receptie voor alle Roosdaalse vijftigjarigen” te  herhalen (eind mei).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 dec 2010
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief