ROOSDAAL - Is uw stoep sneeuwvrij?

C21

ROOSDAAL - Is uw stoep sneeuwvrij?

Sneeuwvrijhoudenvoetpad

We zijn terug in de winterperiode. De kans is groot dat het verkeer gehinderd wordt door sneeuw en ijs. Ook de voetpaden liggen er soms glad bij. Daarom even uw aandacht voor de verplichting om het voetpad voor de eigen woning sneeuw- en ijsvrij te houden.

Bedenk daarbij dat bomen en planten gevoelig zijn voor de schadelijke invloed van zout. Spring dus niet te kwistig om met dooizout maar gebruik enkel de hoeveelheid die noodzakelijk is om sneeuw en ijs te verwijderen.
 
U bent verplicht om elke dag sneeuw en ijs van uw voetpad te verwijderen. Uw voetpad mag niet glad liggen tussen zonsopgang en 20 uur. Sneeuw die u van het voetpad verwijdert, moet u aan de rand van het voetpad opeenstapelen en zeker niet in de straatgoot. Zo hebben de voetgangers een vrije doorgang en kan het dooiwater gemakkelijk wegvloeien. Gooi echter nooit de sneeuw van het voetpad op de rijweg. Daardoor kunnen immers gladde plekken ontstaan, die vooral de fietsers in gevaar brengen! Als er daardoor een ongeval gebeurt, kan u daarvoor mee aansprakelijk gesteld worden. Om het ijs te laten smelten biedt dooizout een goede oplossing. Spring daar echter, in het belang van bomen en planten, zuinig mee om.

Bij vriesweer of vorst is het ook verboden om water of andere stoffen die kunnen aanvriezen, op de openbare weg te gieten. Ook het maken van glijbanen op de openbare weg is verboden.
 
Vragen, problemen contacteer de milieudienst, Brusselstraat 15 te 1760 Roosdaal: 054/31 78 03 of milieu@roosdaal.be  (Johnny Vanhee / Milieuambtenaar, Ludo Stassen / Duurzaamheidsambtenaar, Gregory Goossens / Gemeenschapswacht).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 dec 2010
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief