Zelfs met prioritair strooiplan geen strooizout genoeg in ROOSDAAL

C21

Zelfs met prioritair strooiplan geen strooizout genoeg in ROOSDAAL

Zoutstrooier_p200

Net als vorige winter is Roosdaal één van de eerste gemeenten in Vlaanderen die in problemen komt om de wegen en voetpaden sneeuwvrij te maken door een te kort aan strooizout.

Volgens Vlaams Belang Belang Roosdaal slaagt de gemeente Roosdaal er niet in genoeg strooizout in voorraad te hebben, ondanks een prioritair strooiplan waar enkel wegen gebruikt door het openbaar vervoer, grote hellingen die een ingesloten gebied ontsluiten, de schoolomgevingen, ... sneeuwvrij te maken.

Overdag  is het min of meer veilig rijden op deze “prioritaire wegen” maar vanaf 19 uur is het er ook daar schuiven geblazen.
Op de webstek van de gemeente Roosdaal was op 2 december (na amper een paar dagen sneeuwval) te lezen dat het gemeentebestuur leveringsproblemen heeft bij hun leveranciers en er geen strooizout beschikbaar is voor verkoop aan de inwoners. De inwoners van Roosdaal worden verzocht zich te wenden tot de lokale handelaars die volgens deze webstek wel nog strooizout op voorraad hebben. 
Het Vlaams Belang Roosdaal is verbaasd om op dezelfde webstek te lezen dat inwoners verplicht zijn om elke dag vanaf zonsopgang tot 20 uur hun voetpad sneeuw- en ijsvrij te houden terwijl het gemeentebestuur er niet in slaagt gedurende de zomer genoeg strooizout op te slaan om slechts een paar winterdagen te doorstaan.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 dec 2010
Willy Appelmans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief