ROOSDAAL - Czech Trio in het Koetshuis

C21

ROOSDAAL - Czech Trio in het Koetshuis

Czech_trio_roosdaal_11_dec_2010__24_
Milan Langer (piano) Dana Lochova (viool) en Miroslav Petras (cello) - Foto's © Deschuyffeleer
 
Czech_trio_roosdaal_11_dec_2010__10_
 

Voor een gesmaakt optreden van het wereldberoemde Czech Trio konden de liefhebbers van klassieke muziek in het Koetshuis terecht. Een trotse eerste schepen Leon Brion leidde het optreden in. Hij maakte van de gelegenheid ook gebruik om de excellente werking van het Koetshuis met haar amper 6 medewerkers ten volle in het daglicht te stellen. “Het Koetshuis heeft Roosdaal cultureel op de kaart gezet en dit soms wel tot spijt van wie ’t benijdt”, aldus nog schepen Brion.

Patrick Van Hecke, die het Czech Trio tussen twee grote concerten in toch ook naar Roosdaal wist te loodsen, nam de toeschouwers op sleeptouw doorheen het programma. Het Ceske Trio bestaat trouwens al meer dan 100 jaar en is een van de meest vooraanstaande Tsjechische ensembles. Uiteraard veranderde het trio in die 100 jaar meer dan eens van samenstelling. Wat wel nooit veranderde is de uitmuntendheid van de muzikanten.
 
Zo zijn Milan Langer (piano)  Dana Lochova (viool) en Miroslav Petras (cello) verbonden aan het conservatorium van Praag.Over gans de wereld wordt hun muziek fel gewaardeerd. Het zijn ook zij die op 23 februari toekomend jaar in het Rudolfinum het concert naar aanleiding van de 200-jarige verjaardag van de stichting van het Praagse Conservatorium spelen.
 
Op het programma stonden composities en werken van Haydn, Mendelssohn, Suk en Dvorak.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 dec 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief